Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:20-9:05
9:10-9:55
10:05-10:50
11:00-11:40
11:55-12:35
12:45-13:25
13:30-14:10

 

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 Σχ. Έτος 2016-17

 OresGoneon2016-17

Γονείς,

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

 

Σχόλια Επισκεπτών

Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 15:51

Οδηγίες για την Εκδρομή στην Βουλή-Αθήνα

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί, με αλλαγή της ώρας αναχώρησης.

Παρακαλούνται οι μαθητές που συμμετέχουν στην εκδρομή στην Βουλή-Αθήνα να βρίσκονται αύριο 13/1/2017 στις 7:00π.μ. στο σχολείο, συνοδεία των γονέων/κηδεμόνων, οι οποίοι θα πρέπει να υπογράψουν μία επιπλέον υπεύθυνη δήλωση (που θα τους δοθεί εκείνη την ώρα), επειδή αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. 

Επίσης απαραιτήτως οι μαθητές να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα (αν διαθέτουν) και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Από την Διεύθυνση του σχολείου

 

Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 18:19

Συνάντηση Μαθητών Γ Τάξης που συμμετέχουν στην εκδρομή στην Βουλή, την Πέμπτη 12/1/2017 

Παρακαλούνται οι μαθητές της Γ Τάξης του σχολείου μας που συμμετέχουν στην εκδρομή στην Αθήνα (13-16/1/2017) να προσέλθουν στο σχολείο αύριο Πέμπτη 12/1/2017 στις 12:00 το μεσημέρι. για να λάβουν τις απαραίτητες τελευταίες οδηγίες για την εκδρομή. Η εκδρομή θα υλοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί εκτός απροόπτου φυσικά. Όσοι μαθητές δεν μπορέσουν να παραστούν στην συνάντηση μπορούν να τηλεφωνήσουν στην Διεύθυνση του σχολείου ή στην κ. Ψάλτου (αρχηγό της εκδρομής).

 

Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 08:05

Συνάντηση της ομάδας ρομποτικής με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη

SAM 6902small

Στα πλαίσια της ερευνητικής  εργασίας της για τον πανελλήνιο διαγωνισμό FirstLegoLeague που θα διεξαχθεί στις 11-12 Μαρτίου 2017, η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας ζλητησε να συναντηθεί με κάποιον αρμόδιο του Δήμου μας για να συζητήσει για το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων και τους τρόπους αντιμετώπισης του από την πλευρά του Δήμου. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο κ. Γιώργος Πετρίδης προσφέρθηκε να συζητήσει αυτοπροσώπως το θέμα μαζί με τα μέλη της ομάδας.

Έτσι παραμονή της μεγάλης γιορτής των Φώτων, την Πέμπτη 5/1/2017, η ομάδα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και συζήτησε μαζί του για το θέμα των αδέσποτων. Ο Δήμαρχος πολύ ευαισθητοποιημένος με το θέμα, τους ενημέρωσε για το υπάρχον νομικό πλαίσιο, για τις ενέργειες του Δήμου καθώς και για τις προτάσεις του προς την κεντρική εξουσία για λύση του προβλήματος. Τα μέλη της ομάδας έθεσαν ερωτήσεις τις οποίες ο κ. Πετρίδης άκουσε και απάντησε με μεγάλο ενδιαφέρον. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πετρίδη για την τιμή που μας έκανε, για τον χρόνο που μας διέθεσε και για τις σημαντικές πληροφορίες που μας έδωσε. Η βοήθειά του στην εργασία μας είναι πολύτιμη.

 

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της ομάδας Σμαράγδα Πολυζωίδου και Φωτιάδου Γλυκερία

Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 13:14

Βραβείο για το

"Καταφύγιο" ("Shelter")

 στην 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση

Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

Camera Zizanio

 

      Από 1400 οπτικοακουστικές δημιουργίες εφήβων και νέων μέχρι 20 ετών, ελληνικές και ξένες από 11 χώρες, επιλέχθηκαν οι 266 στα διαγωνιστικά προγράμματα της 16ης Camera Ziznio. Η ταινία μας "Καταφύγιο" απέσπασε το ειδικό βραβείο Συνήγορος του Παιδιού, λόγω ανάδειξης, με ιδιαίτερη ευαισθησία, των δικαιωμάτων των παιδιών προσφύγων.

 

Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 12:06

Πρόγραμμα Εκδρομής στη Βουλή 13-16/1/2017

Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2016 10:35

Διδακτική επίσκεψη Β1 και Β4 στην έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας στην Καβάλα

 

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ράπτης Γεώργιος, Φωτιάδου Γλυκερία, Χατζηπέτρου Ισίδωρος

Την Δευτέρα 28/11/2016 τα τμήματα Β1 και Β4 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων», που πραγματοποιείται στην Καβάλα 2/11/2016-12/12/2016. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οργανισμός προβολής και προώθησης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά (www.kotsanas.com).

Η έκθεση μεταφέρει τα κυριότερα εκθέματα από μια συλλογή 187 εκθεμάτων με εφευρέσεις, ανακαλύψεις, τεχνολογικές καινοτομίες, αυτόματες και ρομποτικές συσκευές της Αρχαιότητας με ευρεία εφαρμογή σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής.  Από το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι το αυτόματο θέατρο/κινηματογράφο του Ήρωνος και από το υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων. Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και να αποδείξει ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Για περιααότερες πληροφορίες για τα καταπληκτικά εκθέματα του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνοόγ'ιας του κ. Κοτσανά επισκεφτείτε το http://kotsanas.com

Επίσης δείτε το video:

 

 

 

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016 07:30

 

Συμμετοχή της ομάδας Ρομποτικής στην έκθεση Καινοτομίας EuropeanMakerFaireRome4.0

logoMFR


Σε ένα πολύ μεγάλο γεγονός είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, για ακόμη μια φορά, τα μέλη της ομάδας Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Στην έκθεση καινοτομίας και εφευρετικότητας EuropeanMakerFaire που έγινε στην Ρώμη 14-16/10/2016.

To European Maker Faire, η έκθεση καινοτομίας, δημιουργικότητας και τεχνολογίας, έγινε για 4η χρονιά στην Ρώμη στα πρότυπα του Αμερικάνικου MakerFaire που ξεκίνησε το 2006. Οι διοργανωτές του ευρωπαϊκού MakerFaire, η Innova Camera, μια Ειδική Υπηρεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρώμης θέλουν να καταστήσουν την Ρώμη κέντρο καινοτομίας, ψηφιακής κουλτούρας και επιχειρηματικότητας και απ’ ότι είδαμε, μάλλον το καταφέρνουν.

conference  flag1 


Περισσότεροι από 700 εκθέτες από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και ιδιώτες από 65 χώρες αλλά και 15 ευρωπαϊκά σχολεία μεταξύ των οποίων και το δικό μας, παρουσίασαν τα καινοτόμα έργα τους σε 55.000τ.μ. στεγασμένου εκθεσιακού χώρου και 45.000τ.μ. ανοικτού χώρου, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον 110.000!!! επισκεπτών.

image 3  image 6 


Virtual Reality, Ρομποτική, 3D-printing, Drones, Gaming, Ιnternet of Things, Βιομηχανία 4.0, Οχήματα, Διατροφή, Ένδυση, Τέχνη, Υγεία, Εκπαίδευση, Ενέργεια, Μουσική ήταν μερικοί από τους τομείς στους οποίους ανήκαν τα έργα που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να συναντήσουμε τους κατασκευαστές τους.
Πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, workshops και συνέδρια. Ένα τριήμερο ταξίδι στο μέλλον, όπως το χαρακτήρισαν οι διοργανωτές.

Το δικό μας έργο (ο Robot Writer, το ρομπότ που σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε έτσι ώστε να γράφει γράμματα και λέξεις του λατινικού αλφαβήτου) επιλέχθηκε από επιτροπή αξιολόγησης της Ιταλικής διοργανώτριας Innova Camera μεταξύ 300 υποψηφιοτήτων.

  image 10 image 2


Ήμασταν πολύ τυχεροί που μας δόθηκε αυτή η μοναδική ευκαιρία να αποτελέσουμε μέρος ενός τόσο τεράστιου ευρωπαϊκού γεγονότος. Για 3 ημέρες και για 10 ώρες κάθε ημέρα τα μέλη της ομάδας επιδείκνυαν τα ρομπότ μας στους επισκέπτες της έκθεσης. Μικροί και μεγάλοι αλληλεπίδρασαν με τα ρομπότ μας, έδειξαν ενδιαφέρον να μάθουν λεπτομέρειες για το πως τα κατασκευάσαμε (υλικό και λογισμικό) και το ποιοι είμαστε. Ακούραστα και με μεγάλη προθυμία τα μέλη έδιναν τις απαραίτητες πληροφορίες. Ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα των επισκεπτών, τα κολακευτικά τους σχόλια και τα συγχαρητήριά τους, μας έδωσαν πολύ μεγάλη ικανοποίηση.

 image 9 image 8 
 image 5  image 4

Ήδη με την επιστροφή μας στην Ελλάδα δεχτήκαμε μέσω email πρόταση από μια ιταλική ένωση πανεπιστημίων και επιχειρήσεων να συμμετάσχουμε σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Perugia με αντικείμενο έρευνας το 3D-Printing.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι. Την Περιφέρεια ΑΜΘ-Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, τον Δήμο Κομοτηνής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, την Μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής, τα Θρακικά Εκκοκιστήρια Κουρούδης, την βιομηχανία ELINA, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, τις εταιρίες Prisma Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, Δουκίδης & ΥΙΟΙ ΟΕ, Πρατήριο Καυσίμων Βελκοπούλου Παρασκευή, Βερβερίδης & ΣΙΑ ΟΕ, και τον γεωπόνο κ. Μολλά Χρυσοβαλάντη.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κολιδάκη Στέλιο που είχε την ιδέα και μας έφερε σε επαφή με τους υπευθύνους δημοσίων σχέσεων του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, για μια πολύ ενδιαφέρουσα δίωρη ξενάγηση σε χώρους του αεροδρομίου που διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε, όπως τους χώρους επιτήρησης του αεροδρομίου καθώς και τους πλήρως αυτοματοποιημένους χώρους διαλογής αποσκευών.

Τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στο ταξίδι ήταν: Αναχωρλής Στράτος Ασανάκης Στράτος, Γιαγτζόγλου Ιορδάνης, Στουπάς Γιώργος, Κολιδάκης Δημήτρης, Κωνσταντίνου Ραφαήλ, Κουκουρίδης Δομίνικος, Καπάνταης Μαριος, Κατσιμίγας Γεράσiμος, Μαζαράκης Παναγιώτης, Κιουτσούκης Θανάσης, Μαντζικίδης,Νίκος, Νταντουρή Αλεξία, Ντίκας Βασιλείος και Τερζής Θοδωρής. Ευχαριστούμε τους γονείς για την άψογη συνεργασία.

MKF11small   image 1
image 7  image 12 

 

Την ομάδα συνόδεψαν: η υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας Ρομποτικής, καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου κ. Φωτιάδου Γλυκερία, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Δαργινίδου Λεμονιά και ο Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογίων Ροδόπης κ. Νταντουρής Κωνσταντίνος.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο: http://www.makerfairerome.eu/

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ενημερωθείτε για την λειτουργία του σχολείου μας διαβάζοντας τις απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!!!

Διαγωνισμός FirstLegoLeague

fllgrlogo

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας (με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) συμμετέχει για 2η χρονιά στον διαγωνισμό FirstLegoLeague. Για πληροφορίες επισκεφτείτε:

http://firstlegoleague.gr και 1gymkomotrobotics.wordpress.com.

core values

  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ