Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10
   
   ΩΡΑΡΙΟ
Από 11/3/2020
  09:00-13:00

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους, να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο τηλέφωνο του σχολείου στα κενά των καθηγητών, και να ζητούν τις πληροφορίες που θέλουν

Κλικ στην εικόνα για το πρόγραμμα και τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών

 Σχ. Έτος 2020-2021

 program19 10 20

 eidikotites

 

Αναστολή λειτουργίας τμήματος

Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Γ1 από 3 Νοεμβρίου 2020, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID 19, σχετιζόμενο με το τμήμα.Τα μαθήματα του τμήματος από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.Τα μαθήματα στα υπόλοιπα τμήματα (λόγω καραντίνας των εκπαιδευτικών του τμήματος) θα γίνονται με τροποποιημένο πρόγραμμα.

Το σχολείο αποτελεί θεσμό που προετοιμάζει με τη μάθηση και την αγωγή τους μαθητές για τη ζωή. Στόχος κάθε σχολικής κοινότητας είναι να βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους και να τους/τις διαπαιδαγωγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Στο σχολείο επιδιώκεται να επικρατεί κλίμα συνεργασίας, ελευθερίας, δημοκρατίας και πολιτισμού.

Οι καθηγητές/τριες βρίσκονται σε αυτόν το χώρο για να προσφέρουν στους/στις μαθητές/τριες ό,τι καλύτερο μπορούν με τις επιστημονικές, τις παιδαγωγικές τους γνώσεις και την εμπειρία τους. Η πρόοδος, η επιτυχία, η ασφάλεια όλων αδιακρίτως των μαθητών αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Για να λειτουργήσει το σχολείο αποδοτικά και αποτελεσματικά, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους, να δείχνουν σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου, να μην καταπατούν τα δικαιώματά του και να τον αντιμετωπίζουν με κατανόηση και αλληλεγγύη. Είναι σημαντικό να μάθουν να λειτουργούν αρμονικά και εποικοδομητικά μέσα στο ευρύτερο σύνολο του σχολείου και της τάξης τους. Για τον λόγο αυτό στο περιεχόμενο της σχολικής ζωής περιλαμβάνονται προγράμματα και δραστηριότητες που καλλιεργούν μελλοντικούς πολίτες ενεργούς, ελεύθερους, υπεύθυνους, με κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη.

Ο κανονισμός του σχολείου, τηρούμενος από όλους, συντελεί στην κατάκτηση της γνώσης και στην ομαλή κοινωνικοποίηση των μαθητών. Η λειτουργία και η εφαρμογή του δεν περιορίζει την ελευθερία κανενός, αλλά βοηθάει τη σχολική κοινότητα να διαμορφώσει υγιείς προσωπικότητες, να μάθει στα μέλη της να σέβονται τις ελευθερίες των υπόλοιπων και να εδραιώσει τις πρώτες δημοκρατικές αρχές, να καλλιεργήσει τον αυτοσεβασμό και τον σεβασμό στους άλλους. Είναι απαραίτητο να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία (μαθητές-γονείς- καθηγητές), ότι η αποδοχή και η εφαρμογή του σχολικού κανονισμού είναι θέμα αρμονικής συμβίωσης τους και θεωρείται αυτονόητη και αναγκαία προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

Δικαιώματα

Είναι δικαίωμα των μαθητών/τριων να ζουν και να εκφράζονται δημιουργικά στην αίθουσα διδασκαλίας με ήρεμο κλίμα και με αρμονική συνεργασία όλων. Αποτελεί δικαίωμά τους ο σεβασμός και η αντιμετώπισή τους χωρίς διακρίσεις, η διασφάλιση της ατομικής προόδου τους, η καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους και η ομαλή κοινωνικοποίησή τους. Οι μαθητές/τριες έχουν δικαίωμα να σχηματίζουν μαθητικές κοινότητες και να διαθέτουν εκπροσώπους στα μαθητικά συμβούλια, πενταμελή ή δεκαπενταμελή όπου έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, να εισηγούνται προτάσεις βελτίωσης και τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τους. Οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στους καθηγητές και στη διεύθυνση του σχολείου για θέματα που τους προβληματίζουν ή τους δυσκολεύουν και σχετίζονται με τη σχολική ζωή.

Στους/στις μαθητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση της επίδοσης τους, μπορεί ο Συλλόγος Διδασκόντων/ουσων με απόφαση του να απονείμει«Έπαινο Προσωπικής Βελτίωσης». Στους/στις μαθητές/τριες που διακρίνονται για ιδιαίτερες πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και για πράξεις που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας μπορεί ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσων να απονείμει «Ειδικό Έπαινο».

Περισσότερα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Γυμνασίου

"Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό"

Το σχολείο μας είναι ο νικητής του διαγωνισμού "Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό".

Ο διαγωνισμός είναι πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του British Council. Έχει στόχο να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και πώς αυτές βοηθούν στην επίλυση διαφορών και γενικότερα στην ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κουλτούρας. Τη φετινή χρονιά δόθηκε έμφαση στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying). Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 299 ομάδες που αποτελούνταν από 1.138 μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, με την υποστήριξη 153 εκπαιδευτικών από 116 σχολεία σε 40 διαφορετικές πόλεις και περιοχές της Ελλάδας. Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε χθες, 28/5/2020 διαδικτυακά, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως με κεντρική παρουσιάστρια τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Παραβρέθηκαν οι: Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,Γεώργιος Παπανδρέου,Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας, Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council, ByungmooTheophilosShin, Πρόεδρος της Samsung και όλα τα σχολεία που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τανία μας με τίτλο Backspace που κέρδισε το πρώτο βραβείο

Το σχολείο μας κέρδισε τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 5000? από την Samsung και κάθε μέλος της ομάδας ένα tablet Samsung.

Οι μαθητές που συνεργάστηκαν είναι:

Αγιάζη Σοφία

Αντωνιάδου Δήμητρα

Κατρανζτή Μπατού

Πεχλιβανίδου Κορνηλία

Χατζή Αμέτ Αϊσενούρ

υπεύθυνη καθηγήτρια: Πίτατζη Ειρήνη

Σελίδα 1 από 2

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης του σχολείου αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές και σε περίπτωση που καλείτε και η γραμμή είναι απασχολημένη αυτό δεν ακούγεται σε εσάς. Ακούγεται σαν κανονική κλήση. Οπότε μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά ή να επικοινωνήσετε με email. Επειπλέον σας ενημερώνουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε ανοιχτή ακρόαση λόγω κορονοϊού.

Ευχαριστούμε

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ