Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:20-9:05
9:10-9:55
10:05-10:50
11:00-11:40
11:55-12:35
12:45-13:25
13:30-14:10

 

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 Σχ. Έτος 2014-15

oresgoneon_neo_th

Γονείς,

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

 

Σχόλια Επισκεπτών

Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2015 16:32

Συμμετοχή της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου στο

2ο πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου.

Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Πάνω από 30 ραδιοφωνικές ομάδες από αντίστοιχα σχολεία ολης της επικράτειας, αλλά και ομάδες από δεκάδες άλλα σχολεία-επισκέπτες από κοντινές πόλεις, όλοι νέοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, μαζί με μαθητικά συγκροτήματα, συμμετείχαν σε μια μεγάλη ραδιοφωνική συνάντηση. Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου συνδιοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Επιστημονική Εταιρία European School Radio.

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό "καν' το ν ακουστεί" ( http://2fest.europeanschoolradio.eu/ ) που διοργανώθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ, με ένα τραγούδι. Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε η μαθήτρια του σχολείου μας Παντίδου Νικολέτα. Τίτλος του "Άγγελοι είμαστε".  Τη μουσική έγραψε ο συνάδελφος Ιωάννης Μαμαλιόγκας, η βοήθεια του οποίου ήταν πολύ σημαντική. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ το ράδιο Δίαυλος που μας παραχώρησε τον επαγγελματικό του χώρο και εξοπλισμό για την ηχογράφιση του τραγουδιού και την κ.Έλλη για την βοήθειά της και την φιλοξενία της.  Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι:

 

Επίσης η ραδιοφωνική ομάδα με τη βοήθεια της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους κ. Μαργαρίτη Ελένης ετοίμασε και ένα ηχητικό σποτ με θέμα τον εθισμό στο διαδίκτυο. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το σποτ:

 Στις 3 Απριλίου μαθητές της ραδιοφωνικής και δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ και να παρακολουθήσουν από κοντά την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού. Η εκδήλωση ήταν πολύ όμορφη, με την παρουσία των μαθητών από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των μικρών να δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα. Μπορεί η συμμετοχή μας να μη κέρδισε κάποιο βραβείο, αλλά σίγουρα άφησε μια γλυκιά ανάμνηση και σίγουρα μας έφερε όλους πιο κοντά!

 

Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 14:26

Συμμετείχαμε στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Δείτε τι έγραψε η εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ

Δείτε τι έγραψε η εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

http://digifestkom.blogspot.gr/

 

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας που έγινε στις 3-4/4/2015 στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής. Το φεστιβάλ διεξήχθη σε 14 πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο, στο Ηράκλειο, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Κομοτηνή, στο Πύργο Ηλείας, στα Ιωάννινα, στα Τρίκαλα, στην Πάτρα, στη Ρόδο, στη Φλώρινα και στα Χανιά. 

RoboTrainers/RoboBrainers:

"Παρουσιάσαμε τη γραμματοσειρά "Smart Font" που δημιουργήσαμε στα πλαίσια του project του διαγωνισμού FirstLegoLEague στον οποίο συμμετείχαμε. Η γραμματοσειρά αποτελεί μία λύση για το πρόβλημα ανάγνωσης που αντιμετωπίζουν τα δυσλεξικά άτομα (σημείωση ο όρος δυσλεξικός είναι εξίσου σωστός με τον όρο δυσλεκτικός καθώς είναι αντιδάνειο από την Αγγλική γλώσσα σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη) στην ανάγνωση, καθώς συγχέουν τα γράμματα που μοιάζουν ακουστικά. Στην γραμματοσειρά μας τα γράμματα που δημιουργούν αυτό το πρόβλημα έχουν τέτοιο σχήμα ώστε να θυμίζουν κάποια χαρακτηριστική λέξη που αρχίζει από αυτό το γράμμα.

Επίσης παρουσιάσαμε γενικά την συμμετοχή μας στο διαγωνισμό FirstLegoLeague. Αυτή η παρουσίαση έγινε κατά την τηλεδιάσκεψη των 14 πόλεων που πήραν μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Μιλήσαμε για την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό καταλήγοντας στο: "το FLL δεν είναι απλά ένας διαγωνισμός. Είναι τρόπος να σκέφτεσαι, τρόπος να ζεις!".

Στο φουαγιέ είχαμε στήσει την πίστα του φετινού FLL και κάναμε επίδειξη του ρομπότ μας στους συμμετέχοντες και επισκέπτες του φεστιβάλ. Επίσης είχαμε συναρμολογήσει και προγραμματίσει ένα ρομπότ-writer. Ο χρήστης με δίνοντας δύο χρωματιστά τουβλάκια στην κατάλληλη θέση (τα διάβαζαν οι αισθητήρες φωτός) μπορούσε να επιλέξει ποιο από τα 26 γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου ή κάποιες προεπιλεγμένες λέξεις (όπως FLL, ROBOT, TEAM, LEGO, ROBOTRAINERS ΚΤΛ) ήθελε να του γράψει το ρομπότ. Το ρομπότ κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων. Παραθέτουμε σχόλιο μικρής μαθήτριας που ... μας έφτιαξε την ημέρα: 
"είναι ότι καλύτερο έχω δει στην ζωή μου!!!!"

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Θράκης και τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου που μας έδωσαν την ευκαιρία να δείξουμε την δουλειά μας και να έρθουμε σε επαφή με τόσα παιδιά. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας."

 


SAM 3205 Αντιγραφή SAM 3233 Αντιγραφή
SAM 3248 Αντιγραφή SAM 3249 Αντιγραφή
SAM 3252 Αντιγραφή SAM 3268 Αντιγραφή
SAM 3270 Αντιγραφή SAM 3199 Αντιγραφή

 

 

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015 13:52

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2015

 

Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2015 17:20

Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Διπλή γιορτή για τους Έλληνες η 25 Μαρτίου, εθνική γιατί σηματοδοτεί την έναρξη της επανάστασης ενάντια στιν οθωμανική κυριαρχία και θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Το σχολείο σήμερα, τίμησε τους ήρωες του 1821 που έδωσαν τη ζωή τους για να αποτινάξουν  την καταπίεση και τη σκληρότητα του δυνάστη, που εκδηλωνόταν με σφαγές και διώξεις, αρπαγές και καταστροφές της περιουσίας, με βίαιο εξισλαμισμό και παιδομάζωμα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν και απέδωσαν με συγκίνηση και υπερηφάνεια φόρο τιμής στους αγωνιστές. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους καθηγητές κ. Αραμπατζή Θεοδώρα, κ.Λαζίδη Δημήτριο και κ.Καρρά Ηλία.

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 22:41

Ένα δάσος γεννιέται!!!

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την εαρινή ισημερία και την πρώτη μέρα της άνοιξης και έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) ως Παγκόσμια Μέρα Δασών (International Day of Forests). Ο εορτασμός της μέρας αυτής αποσκοπεί στην υπενθύμιση του ζωτικού ρόλου που παίζει το δάσος στη ζωή του ανθρώπου, επιτελώντας πληθώρα λειτουργιών. Το σχολείο μας, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον κυνηγετικό σύλλογο Ροδόπης και την Διεύθυνση Δασών Α.Μ.Θ, πήρε μέρος στην αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου στη θέση "Λατομείο" Τ.Κ.Ν Πέτρας του δήμου Μαρωνείας Σαπών. Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου με υπεύθυνη την καθηγήτριά τους Ψάλτου Ματίνα, πήραν τα γάντια κηπουρικής, το χαμόγελό τους, την καλή τους διάθεση και μη σύμμαχο τον καλό καιρό φύτεψαν 1200 δέντρα.

αναδάσωση1

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές γιατί με την πρόσκληση στην αναδάσωση συνέβαλαν στην περιβαλλοντική εαισθητοποίηση των μαθητών. Επίσης τους ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν, για την βοήθειά τους κατά την διάρκεια της δενδροφύτευσης και για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στην περιοχή της αναδάσωσης.

dscn4260

Ακολουθεί το ρεπορτάζ που ετοίμασε η δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου:

Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 13:23

Χειμερινοί αγώνες κολύμβησης

Στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης Βορείου Ελλάδος που διεξήχθησαν στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη διακρίθηκε στην κατηγορία ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α η μαθήτρια της Β’ τάξης του σχολείου μας Εύη Κάλτσου:

2η θέση στα 50μ. πεταλούδα

2η θέση στα 100μ. ύπτιο

3η θέση στα 200μ. ύπτιο

 kaltsou

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 00:43

RoboTrainers RoboBrainers στο RChannel

Οι RoboTrainers και RoboBrainers στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού καναλιού R-Channel. Συζητούν με την κ. Βάσω Θεολόγη για την επιτυχία τους στο FirstLegoLeague 2014-15, 7-8 Μαρτίου 2015 Noesis Θεσσαλονίκη. Κατέκτησαν την 2η θέση στη γενική κατάταξη, 1ο Βραβείο Προγραμματισμού για τους RoboΤrainers, 3ο Βραβείο Προγραμματισμού και 3η θέση στο RobotGame για τους RoboBrainers καθώς και βραβείο καλύτερου προπονητή στην προπονήτριά τους κ. Γλυκερία Φωτιάδου, καθηγήτρια πληροφορικής στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

 

https://1gymkomotrobotics.wordpress.com/

https://www.facebook.com/robotrainers

 

Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 00:04

RoboTrainers & RoboBrainers στην κορυφή του FLL

IMG 2355 οκ SMALL

Με τρία κύπελλα επέστρεψαν οι δύο ομάδες ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής από το πανελλήνιο πρωτάθλημα First Lego League 2014-15, που έγινε στις 7-8 Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-Noesis στη Θεσσαλονίκη. Οι RoboTrainers κατέλαβαν την 2η θέση στην τελική κατάταξη και πήραν και το 1ο Βραβείο Προγραμματισμού. Οι RoboΒrainers ήταν στην 3η θέση στο Robot Game και πήραν και το 3ο Βραβείο Προγραμματισμού. Επίσης στην προπονήτρια κ. Γλυκερία Φωτιάδου, καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου, απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου προπονητή. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα RobotMasters του Ελληνογαλλικού κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 53 ομάδες από όλη την Ελλάδα με 500 περίπου μαθητές 9-16 ετών. Υπολογίζεται ότι τον διαγωνισμό επισκέφτηκαν πάνω από 4000 επισκέπτες.

Ο διαγωνισμός FLL διεξάγεται για  δεύτερη χρονιά στην χώρα μας. Στο εξωτερικό διεξάγεται από το 1999 σε πάνω από 70 χώρες. Το σχολείο μας συμμετείχε και στον περσινό διαγωνισμό και είχε καταλάβει την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη. Η πρόκριση αυτή μας έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Pamplona στην Ισπανία.

 

IMG 2282 SMALL

 

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε την eduAct και ειδικά τον κ. Κώστα Βασιλείου που έφερε τον διαγωνισμό στην Ελλάδα κι έτσι δίνεται  η ευκαιρία στα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

 

Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν στην προετοιμασία μας.

Την κ. Καραμαγιά Μαρία, τον κ. Τσώνη Νικόλαο, την εταιρεία Κ.Ι. Παπάζογλου Α.Ε., τον κ. Μπαλίδη Θεόδωρο, την κ. Πολυζωίδου Σμαρώ, τον κ. Καραγιάννη Γιάννη,  τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Παπαδημητρίου Ζωή που βοήθησε στις προπονήσεις της ομάδας.

 

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους μέντορές μας , τον Σχολικό Σύμβουλο των Φιλολόγων κ. Δημήτριο Βλάχο, τις λογοθεραπεύτριες  κ. Ζεϊμπέκη Φωτεινή και Χρύσα Ηλιάδου, τον διδάκτορα ειδικής παιδαγωγικής πατέρα Καβαλιώτη Απόστολο, τον επιστήμονα πληροφορικής κ. Σκαλτσή Διονύσιο και την γραφίστρια κ. Χατζητσαούση Βάσω. Ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας για βοήθεια. Μας διέθεσαν χρόνο αν και δεν μας γνώριζαν. Μας ενημέρωσαν για τα θέματα που τους ζητήσαμε, συζητήσαμε και λύσαμε απορίες. Με την πολύτιμη βοήθειά τους καταφέραμε να φτάσουμε σε μια καινοτόμα ιδέα και μάλιστα να την υλοποιήσουμε (την έξυπνη γραμματοσειρά για άτομα με δυσλεξία).

 

Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τόσα πολλά

 IMG 2288 SMALL

Τα μέλη της ομάδας

Οι δύο ομάδες ρομποτικής του σχολείου μας αποτελούνται από τους:

Αναχωρλής Στράτος, Αργυρίου Ελεονόρα, Αρμεντζίδου Παναγιώτα, Βασιλειάδου Όλγα, Γκαγκά Λια, Γκαγκάς Αντώνης, Δημητριάδης Ζαχαρίας, Ιμπράμ Αϊσενούρ, Καβούνης Αθανάσιος, Κεκέ Αμέτ Μουσταφά, Κουκουρίδης Δομίνικος, Μπαλίδης Στέλιος. Μποζατζίδης Λάζαρος, Νταντουρή Αλεξία, Νταντουρή Μαρία Νεφέλη, Παπαδάκης Δημήτρης, Στουπάς Γιώργος, Τσώνη Δήμητρα

 

Προπονήτρια: Φωτιάδου Γλυκερία, καθηγήτρια πληροφορικής, με την βοήθεια της κ. Παπαδημητρίου Ζωής υποδιευθύντριας του σχολείου μας

 

fll2014-15

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε  τις παρακάτω ιστοσελίδες:

 

ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ROBOTRAINERS:

•  http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/

•  https://www.facebook.com/robotrainers

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FIRSTLEGOLEAGUE

 •  http://firstlegoleague.gr

 •  http://firstlegoleague.org

•   https://www.facebook.com/firstlegoleaguegreece

 

Φωτογραφίες στο facebook

 

Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2015 17:29

FLL 2014-15 Kick Off Event

 

Στις 8/2/1015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν:
α) το kick off event του διαγωνισμού First Lego League Greece 2014-15
β) η ενημέρωση ειδικών για το θέμα διαγωνισμού που για αυτή τη χρονιά είναι το «World Class» και
γ) το Ambassador’s Event. Ο Αμερικανός Πρόξενος κ. Robert Sanders ενημερώθηκε από ομάδες για το περσινό τους project

Οι RoboTrainers και οι RoboBrainers συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχαριστούμε πολύ την Μαρία Νεφέλη Νταντουρή για την λήψη και την επεξεργασία του video.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ενημερωθείτε για την λειτουργία του σχολείου μας διαβάζοντας τις απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!!!

Διαγωνισμός FirstLegoLeague

fllgrlogo

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας (με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) συμμετέχει για 2η χρονιά στον διαγωνισμό FirstLegoLeague. Για πληροφορίες επισκεφτείτε:

http://firstlegoleague.gr και 1gymkomotrobotics.wordpress.com.

core values

  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Δευτέρα 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

Κυριακή
19
Απριλίου
2015
Ανατ.: 04.06
Δύση: 20.49
Σελήνη
1 ημέρας
Κυριακή του Θωμά, Παφνουτίου ιερομάρτυρος
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ