Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:20-9:05
9:10-9:55
10:05-10:50
11:00-11:40
11:55-12:35
12:45-13:25
13:30-14:10

 

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 Σχ. Έτος 2017-18

programgoneis 

Γονείς,

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

 

Σχόλια Επισκεπτών

Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018 19:31

Οι μαθητές-τριες του Γ1 και του Γ4 που συμμετείχαν στην ομάδα επιχειρηματικότητας μπορούν να περάσουν από το σχολείο να παραλάβουν τις βεβαιώσεις τους από τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας που συμμετείχαν. 

Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 20:06

 Παρουσίαση του έργου της Ομάδας Ρομποτικής σε εκδήλωση της ΔΔΕ για παρουσίαση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής έγινε η παρουσίαση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στα γυμνάσια και λύκεια της Ροδόπης κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

glykpresent

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της υπεύθυνης καθηγήτριας της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας, κ. Φωτιάδου Γλυκερίας. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του Παρατηρητή: http://www.paratiritis-news.gr/article/203333/Sunantisi-ekpaideutikis-dimiourgikotitas

Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 22:35

Τα αποτελέσματα της τελικής επίδοσης των μαθητών (παραπεμπόμενοι και προαγόμενοι-απολυόμενοι) έχουν αναρτηθεί στην είσοδο του σχολείου. Έχει επίσης αναρτηθεί το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που παραπέμπονται. Η παραλαβή των ελέγχων προόδου με τη βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων θα γίνει τη Δευτέρα 18/6 από τις 8:30 το πρωί. 

Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 13:38

Ολοκλήρωση του Hydrobot από την Ομάδα Ρομποτικής

hydro9

Την Κυριακή  10/6/2018 στις 20:00 τα μέλη της ομάδας ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής (RoboTrainers) με την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Φωτιάδου Γλυκερία, τον Υπεύθυνο του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Ροδόπης κ. Νταντουρή Κωνσταντίνο και γονείς των μαθητών-μελών της ομάδας, συναντήθηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου Chris and Eve για να δοκιμάσουν το ROV (Remotely Operated Underwater Vehicle-Τηλεκατευθυνόμενο Υποβρύχιο Όχημα) που κατασκεύασαν στα πλαίσια του Hydrobot Project  του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο οποίο συμμετείχαν (http://hydrobots.gr) τη σχολική χρονιά 2018-19.

Η ιδέα υλοποίησης του project ξεκίνησε μετά τη 1η Διεθνική Συνάντηση Μάθησης Διδασκαλίας και Κατάρτισης που έγινε από 10 έως 17 Δεκεμβρίου 2017 στο Las Palmas στην Ισπανία. Το ταξίδι έγινε τα πλαίσια του Erasmsus+  προγράμματος με τίτλο «Through Robotics and Collaboration to the Successful Citizens of the 21st Century». Εκεί οι μαθητές του συνεργαζόμενου σχολείου μοιράστηκαν τη μεγάλη εμπειρία που είχαν στον τομέα των υποβρύχιων ρομπότ και μύησαν τους Έλληνες και Εσθονούς μαθητές σε ένα καινούριο κόσμο. Το Project που υλοποιήθηκε στο σχολείο περιελάμβανε τρία μέρη α) κατασκευή του ROV β) κατασκευή του τηλεχειριστηρίου με arduino και γ) προγραμματισμό του arduino με γλώσσα προγραμματισμού C. Με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα η υπεύθυνη καθηγήτρια Φωτιάδου Γλυκερία σκέφτηκε να υλοποιήσει ένα αντίστοιχο Project στο σχολείο έτσι ώστε τα μέλη της ομάδας  που είχαν ταξιδέψει στο Las Plamas να μεταδώσουν την γνώση που απέκτησαν στα υπόλοιπα μέλη. Ευτυχής συγκυρία η ύπαρξη αντίστοιχου project που προσφερόταν από το  Ίδρυμα Ευγενίδου, στο οποίο φυσικά και δήλωσε συμμετοχή η ομάδα.

hydro1 hydro2 

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου έστειλε τα υλικά (σωλήνες, καλώδια, κινητήρες κτλ). Οι μαθητές έπρεπε να κατασκευάσουν από αυτά το Τηλεκατευθυνόμενο Υποβρύχιο Όχημα. Η δουλειά ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που ήταν συνηθισμένοι να κάνουν. Απαιτούσε να χρησιμοποιήσουν εργαλεία όπως τρυπάνια, πριόνια, κολλητήριαΝα κατασκευάσουν ένα σκελετό, να δημιουργήσουν ηλεκτρικά κυκλώματα, να μονώσουν κινητήρες να φτιάξουν το τηλεχειριστήριο.Χρειάστηκε να προβληματιστούν σχετικά έννοιες όπως ο ηλεκτρισμός, τα ηλεκτρικά κυκλώματα, την στεγανοποίηση των κινητήρων, την άνωση, τα αυτόνομα και τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ. Η πορεία υλοποίησης δεν ήταν χωρίς δυσκολίες. Παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα με κορυφαίο την αποτυχία λειτουργίας ενός από τους τρεις κινητήρες αφού είχαν γίνει οι κολλήσεις καλωδίων και είχε τοποθετηθεί, για λόγους στεγανοποίησης, μέσα σε κερί. Υπήρξε πισωγύρισμα και χρονική καθυστέρηση του project μέχρι να βρεθεί μια λύση, η οποία και δόθηκε με την βοήθεια του υπεύθυνου ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ροδόπης κ. Κώστα Νταντουρή.

Υπήρξε αγωνία από τους μαθητές για το αν το ROV θα κατάφερνε να λειτουργήσει ή αν θα βραχυκύκλωνε, μήπως θα πήγαινε στον πάτο της πισίνας ή θα επέπλεε σαν βαρκούλα. Τελικά όλα λειτούργησαν θαυμάσια. Μάλιστα η προσθήκη ενός μαγνήτη για τη ρύθμιση του βάρους του ROV, δημιούργησε την ιδέα της προσθήκης μιας επιπλέον λειτουργίας στο όχημα. Αυτής της περισυλλογής νομισμάτων από τον πάτο των πισινών! Καταπληκτική ιδέα, που έδωσε στους μαθητές επιπλέον κίνητρο για παιχνίδι με το ROV τους, στην πισίνα του ξενοδοχείου Chris and Eve.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο project Hydrobot: Γεωργιτζίκης Γεώργιος, Γρηγορούδης Πασχάλης, Γυφτόπουλος Φίλιππος, Γυφτοπούλου Στέλλα, Καλπακίδης Δημήτρης, Κουτσουραδής Εμμανουήλ, Μαυρίδη Άννα, Ντίκας Βασίλειος, Ντίκας Σωκράτης, Πετρέλης Παναγιώτης, Στρούμπας Γεώργιος, Σεμπελίδης Γεώργιος, Σεφεριάδου Ραφαέλα και Φωτεινιάς Ιωάννης

Υπεύθυνη καθηγήτρια του project η καθηγήτρια πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, Φωτιάδου Γλυκερία. Συνεργάστηκαν οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής Παπαδημητρίου Ζωή (Φυσικός) και Χατζηπέτρου Ισίδωρος(Τεχνολόγος). Το project υλοποιήθηκε με την έμπρακτη υποστήριξη του Υπεύθυνου του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογίων της ΔΔΕ Ροδόπης κ. Νταντουρή Κωνσταντίνου.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνωντου 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής για την διαρκή υποστήριξη του έργου της ομάδας, το ξενοδοχείο Chris and Eve για την φιλοξενία, τους γονείς των μαθητών για την ενεργή συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία.

 hydro6

 hydro7

 hydro5

 hydro13

 hydro3

 hydro4

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο inkomotini.news

Κάποιες φωτογραφίες από την πορεία της κατασκευής:

hydro12  hydro11 
 hydro10  hydro8

 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσετε να δείτε όλα τα στάδια κατασκευής του hydrobot, σε ένα video που θα αναρτήσουμε. Το video είναι "υπό κατασκευή"...

Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 09:21

1ο Βραβείο για την Ομάδα Γαλλοφωνίας

Οι μαθητές της ομάδας Γαλλοφωνίας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής Αργυρώ Μπανιώτη, Χαράλαμπος Χαριτόπουλος, Νικόλαος Πελτέκης, Σαίτ Χιλμή Ερέν, Νικόλαος Σκλάβος Καραμουσαλίδης, Αίτσά Τσοπάν Χουσείν με την καθηγήτρια τους των Γαλλικών Σμαράγδα Πολυζωίδου συμμετείχαν στον έβδομο Διαγωνισμό που διοργάνωσε στο πλαίσιο του Πρώτου Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου, με έδρα την Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι ενεργό μέλος της.


Με την ευκαιρία της 100ης Επετείου του τέλους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της ανεξαρτησίας πολλών Κρατών – Μελών, το έτος 2018 ανακαλεί στην μνήμη την συμβολική και ιστορική σημασία για την Ευρώπη και την πολιτιστική της κληρονομιά.
Το Ευρωπαϊκό Έτος σκοπό έχει να ενθαρρύνει την διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης ως κοινής, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την ιστορία και τις κοινές αξίες και να ενισχύσει το αίσθημα ότι ανήκουν σε ένα κοινό ευρωπαϊκό χώρο.


Το φετινό θέμα του διαγωνισμού«H κοινή μας κληρονομιά». Οι μαθητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τη δημιουργία ενός πολύ όμορφου βίντεο με τον τίτλο «Η λαγάνα». Η παραγωγή τους κέρδισε το 1ο βραβείο σε επίπεδο εθνικό και συμμετέχει στον ίδιο διαγωνισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Το video που έφτιαξαν οι μαθητές:

 

 

 gal3 brabeio1 
 gal1  gal2
 gal4  gal5
Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2018 11:29

Η σχολική μας χρονιά έληξε

α. με πειράματα χημείας. Η καθηγήτριά μας κ.Νάκου κατασκεύασε την "οδοντόκρεμα του ελέφαντα"

peirama1

peirama2

β. με την παρουσίαση των κατασκευών των μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας που έγινε με τη βοήθεια των καθηγητών κ. Ράπτη και κ.Χατζηπέτρου.

texn

Πέμπτη, 31 Μάιος 2018 18:04

Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό στην πρόταση που τους έγινε για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου. Συγκεκριμένα, έσβησαν τα συνθήματα που είχαν γράψει άγνωστοι στους τοίχους του σχολείου, δηλώνοντας δυναμικά με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους σε τέτοιες ενέργειες. Οι μαθητές σκοπεύουν να ζωγραφίσουν οι ίδιοι τους τοίχους του σχολείου τους εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την δημιουργικότητά τους και οριοθετώντας τον χώρο. τους.

img 20180525 111726 hdr

 

Σελίδα 1 από 3

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ενημερωθείτε για την λειτουργία του σχολείου μας διαβάζοντας τις απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!!!

Διαγωνισμός FirstLegoLeague

fllgrlogo

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας (με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) συμμετέχει για 5η χρονιά στον διαγωνισμό FirstLegoLeague. Για πληροφορίες επισκεφτείτε:

http://firstlegoleague.gr και 1gymkomotrobotics.wordpress.com.

core values

  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ