Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ώρες γονέων:

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

Κλικ στην εικόνα

 Σχ. Έτος 2019-2020

 oresg

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γνέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου για τη δωρεά βιντεοπροβολέα στο σχολείο. Η ανταπόκριση του Συλλόγου στις ανάγκες των μαθητών είναι άμεση, γίνεται με μεγάλη φροντίδα και παρά τι αυξημένες υποχρεώσεις των μελών του, και η υποστήριξή του στο έργο και την ομαλή λειτουργία του σχολείου είναι συνεχής. 

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου: Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί την εν λόγω ασθένεια και τη διάρκεια της.Θα πρέπει στην προσκομισθείσα βεβαίωση-γνωμάτευση δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού να αναγράφεται ρητά ότι η ασθένεια είναι η "εποχική γρίπη".

Κοπή βασιλόπιτας

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου κόπηκαν οι βασιλόπιτες στα τμήματα του σχολείου. Τόσο οι βασιλόπιτες όσο και τα δώρα των τυχερών ήταν προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

 

Ευτυχισμένο το 2020

Η Διευθύντρια, ο σύλλογος καθηγητών και οι μαθητές του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής σας εύχονται ολόψυχα

Καλή Χρονιά!!!

συνεργάστηκαν οι μαθήτριες:

Καμπούρη Καλλιόπη

Γραμματίκα Ιωάννα

Νικολαϊδου Μαρία

Adoption

Η ομάδα "κινηματογραφικό εργαστήρι" του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής παρουσιάζει την ταινία με τίτλο "Υιοθεσία". Η ταινία προβλήθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Camera Zizanio που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο της Ηλείας παράλληλα με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Περίληψη: Η Ειρήνη έχει αποκτήσει μία καινούρια φίλη, τη Δήμητρα. Βγαίνουν βόλτα μαζί, τρέχουν και παίζουν, φροντίζει η μία την άλλη. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όσο κυλάνε οι μέρες και τότε η Ειρήνη αποφασίζει ν αφήσει την Δήμητρα....

Για την δημιουργία της ταινίας συνεργάστηκαν: Αντωνιάδου Δήμητρα Κεραμάρη Ειρήνη Αγιάζη Σοφία Βασιλείου Βαγγέλης Δελλής Τριαντάφυλλος Ζωγραφόπουλος Μάριος Κατραντζή Μπατού Κοκκίνη Κατερίνα Κουτσουμανής Γιάννης Κωνσταντινίδου Αργυρώ Μπαρμπούνη Θεοδώρα Πεχλιβανίδου Κορνηλία Σεϊτάι Διονύσης Τουφεξής Άγγελος Χατζή Αμέτ Αϊσενούρ υπεύθυνοι καθηγητές: Λεμονίδης Νεοκλής Πίτατζη Ειρήνη ακούστηκαν τα τραγούδια: Life is wonderful Jason Mraz Το βαλς των χαμένων ονείρων Μάνος Χατζιδάκις

Σημείωση: Κανένα ζώο δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Χριστούγεννα 2019

Σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 μετά τον εκκλησιαμό των μαθητών στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα Παπανικολάου. Οι καθηγήτριες του σχολείου κ.Μαργαρίτη, κ.Αλεξανδρίδου και κ. Πατεροπούλου, μαζί με μία ομάδα μαθητών, παρουσίασαν το θεατρικό "Γουτου Γουπατού" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μεταφέροντας σε όλο το αμφιθέατρο το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο Αϊ-Βασίλης μοίρασε ευχές από το σάκο του και η χορωδία του σχολείου, με τη βοήθεια του κ.Πενέτη, γέμισε την αίθουσα με όμορφες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οι μαθητές επίσης σταμάτησαν στο δημαρχείο της πόλης και τραγούδησαν κάλαντα στον δήμαρχο, κ. Γκαράνη Ιωάννη. Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία...να τα ξαναπούμε τη νέα χρονιά!

Δενδροφύτευση στη Διώνη

 

Την Κυριακή,1 Δεκεμβρίου 2019, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής πήρε μέρος στη δεντροφύτευση που έγινε στο χωριό Διώνη σε συνεργασία με τη θηροφυλακή, τον σύλλογο Πεζοπορία και τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών. Πρώτα χωριστήκαμε σε ομάδες και αφού προμηθευτήκαμε τα κατάλληλα εργαλεία, φυτέψαμε συνολικά 350 δέντρα και θάμνους. Μετά από αυτή την κουραστική δουλειά, μας κέρασαν από ένα κρύο τσάι και λουκουμάκια. Αργότερα, αφού ξεκουραστήκαμε, ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε τη σπηλιά λίγα μέτρα πιο μακριά. Όταν φτάσαμε εκεί, μπήκαμε στο εσωτερικό της σπηλιάς. Μείναμε έκθαμβοι, όταν αντικρίσαμε κάποιες νυχτερίδες! Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους! Αμέσως μετά καθήσαμε να ξεκουραστούμε σε μία πανέμορφη πεδιάδα που ήταν καταπράσινη και γεμάτη με λουλούδια. Εκεί ο δασοπόνος κ. Δουλακάκης μας έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη βλάστηση της περιοχής. Πριν γυρίσουμε πίσω, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή βόλτα στο κοντινό χωριό Στρύμη. Με την σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας την κ. Ψάλτου και τον κ. Αργυρακάκη Αριστοτέλη απο τον Ε.Ο.Σ που μας συνόδευσαν. Αλλά κυρίως τον δασοπόνο κ. Δουλακάκη που ήταν υπεύθυνος για την διοργάνωση , αλλά και για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Χαριτόπουλο για τα λόγια που μας είπε.

                                                                                       Πιπή Αλεξάνδρα

 

                                                                                                 Β7

 

Η προσφορά που επιλέχθηκε ομόφωνα από την επιτροπή ανοίγματος προσφορών είναι του πρακτορείου VERGIDIS για το ξενοδοχείο ILISSOS ως η συμφερότερη. Όπως μας διευκρινίστηκε στις τιμές της προσφοράς περιλαμβανόταν και ο φόρος δωματίων. Ενώ αρχικά η επιτροπή εξέφρασε την άποψη να επιλεχθεί το ξενοδοχείο TITANIA του πρακτορείου CONNECTION TRAVEL, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα όπως και για πολλά από τα περίπου 20 ξενοδοχεία που μας πρότειναν. Σε ερώτησή μας ποια είναι τα διαθέσιμα ξενοδοχεία μας απάντησαν θετικά για τα καταλύματα που έχουμε κυκλώσει, τα οποία όμως η επιτροπή, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, απέρριψε λόγω της τιμής ή/και της τοποθεσίας τους ή/και λόγω των κριτηρίων κατάταξής τους.

Δείτε τις προσφορές

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

Camera Zizanio

Το κινηματογραφικό εργαστήρι του σχολείου συμμετέχει στην 19η διοργάνωση της Camera Zizanio που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο της Ηλείας παράλληλα με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου 2019. Η ταινία μας, με τίτλο "Υιοθεσία" έχει επιλεγεί να προβληθεί στο φεστιβάλ την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

Παρακάτω θα βρείτε τον κατάλογο της camera zizanio

camerazizanio catalogue 2019-1

Και η αφίσα της ταινίας μας

poster

 

 

 

 

Σελίδα 1 από 2

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ενημερωθείτε για την λειτουργία του σχολείου μας διαβάζοντας τις απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ