Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:20-9:05
9:10-9:55
10:05-10:50
11:00-11:40
11:55-12:35
12:45-13:25
13:30-14:10

 

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 Σχ. Έτος 2017-18

programgoneis 

Γονείς,

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

 

Σχόλια Επισκεπτών

Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 15:09

Το Project του Β5 στην Ιστορία

Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017 16:34

Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017 20:43

Χριστούγεννα 2017!

Αποχαιρετήσαμε το σχολείο και υποδεχθήκαμε τα Χριστούγεννα!!!!! Μια γιορτή με θεατρικά, τραγούδια, ευχές και γαλλικές συνταγές. Ευχαριστούμε τις καθηγήτριες Μαργαρίτη Ελένη, Δημογέροντα Χρύσα και Αλεξανδρίδου Κέλλυ για την όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

 

Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017 16:09

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού συλλόγου ν. Ροδόπης κ. Τσαπέκο Αλέξανδρο για τη σωστή χρήση των φαρμάκων. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής Σχολής, παρουσία των μαθητών και των τριών τάξεων, του συνόλου των καθηγητών και της διευθύντριας. Η παρουσίαση του κ.Τσαπέκου τράβηξε το ενδιαφέρον των μαθητών που παρακολούθησαν με προσήλωση και απήυθυναν σχετικές ερωτήσεις στο τέλος της ενημέρωσης.

Ακολούθησε ομιλία από τον ορθοπεδικό κ.Κουτρούμπα Ιωάννη, γιατρό του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της διατροφής και της άσκησης στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος .

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τσαπέκο Αλέξανδρο και τον κ. Κουτρούμπα Ιωάννη για το χρόνο που αφιέρωσαν και για τις χρήσιμες οδηγίες τους.

 

Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017 16:01

 

Στα μονοπάτια του δάσους της Νυμφαίας

 

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Ματίνα Ψάλτου, πραγματοποίησε πεζοπορία στο υπέροχο δάσος της Νυμφαίας.

Ξεκινήσαμε αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου και μεταφερθήκαμε στο σημείο εκκίνησης μας. Εκεί μας περίμεναν δύο μέλη του Ε.Ο.Σ Κομοτηνής , ο κύριος Κώστας Σαραντάκος και η κυρία Ειρήνη Ιορδανίδου. Αρχικά μας έδωσαν κάποιες πληροφορίες για το δάσος. Το πρώτο μέρος της διαδρομής ήταν εύκολο, γιατί τα δρομάκια ήταν ομαλά και επίπεδα. Επιπλέον είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την υπέροχη θέα, να αφουγκραστούμε τους υπέροχους ήχους του δάσους και να μυρίσουμε τα αρώματα των φυτών. Έπειτα το ήσυχο δάσος γέμισε από τις χαρούμενες φωνές μας, λόγω του ενθουσιασμού μας.

 Προορισμό μας αποτέλεσε και το τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας. Στο σημείο αυτό, κάναμε μια σύντομη στάση για ξεκούραση και φαγητό. Η θέα ήταν μοναδική καθώς όλη η πόλη απλώνονταν μπροστά στα μάτια μας. Επίσης κάναμε και μια σύντομη περιήγηση στο Βυζαντινό φρούριο, το οποίο αποτέλεσε και ένα εξαιρετικό σημείο φωτογράφησης.

Στην επιστροφή μας η διαδρομή δυσκόλεψε. Τα μονοπάτια ήταν πολύ πιο στενά, συναντήσαμε απότομες και δύσβατες ανηφόρες και αντιμετωπίσαμε μερικά προβλήματα ισορροπίας. Όμως εμείς δεν πτοηθήκαμε! Αντίθετα το είδαμε σαν μια ακόμη περιπέτεια, που φυσικά τη συνόδευαν οι φωνές και τα πειράγματα των παιδιών. Μόλις φτάσαμε στο τέλος της εξόρμησης μας, ήμασταν εξαντλημένοι, αλλά ταυτόχρονα ενθουσιασμένοι και γεμάτοι ευφορία. Αποχαιρετήσαμε τον μικρό αυτό παράδεισο και ελπίζουμε η περιβαλλοντική ομάδα του γυμνασίου μας να έχει την τύχη να ακολουθήσει παρόμοιες διαδρομές και σε άλλα υπέροχα δάση που φιλοξενεί ο νομός μας , αλλά και ακόμα περισσότερα.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής, αλλά και την υπεύθυνη καθηγήτριά μας, την κυρία Ματίνα Ψάλτου για αυτή της την πρωτοβουλία.  

 

                                                                                                                        Τερζίδου Πωλίνα, Β5

 

Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 12:27

20171213 120054

20171213 120321

 

20171213 120219

Η επιτροπή αποτίμησε τις τρεις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων που ανταποκρίθηκαν θετικά στην προκήρυξη της εκδρομής του 1ου Γυμνασίου στη Βουλή των Ελλήνων. Τα αξιολογικά κριτήρια που έθεσε περιλάμβαναν την προσφορά υπηρεσιών, την τιμή και τη μεταξύ τους σχέση. Η επιτροπή μετά από συζήτηση αποφάσισε να επιλέξει τη πλέον συμφέρουσα προσφορά η οποία έκρινε ότι ήταν η προσφορά του γραφείου γενικού τουρισμού ¨VergidisTours¨ για τους εξής λόγους: 

α) ήταν μια από τις δύο χαμηλότερες-σχεδόν ισόποσες τιμές ανά μαθητή

β) υπήρχε η επιλογή του ξενοδοχείου Τιτάνια το οποίο η επιτροπή έκρινε πως εξυπηρετεί καλύτερα τις μετακινήσεις των μαθητών.

γ) προσέφερε ξεναγό στην Ακρόπολη

δ) προσέφερε πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη

Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 23:06

2 Δεκεμβρίου

Παγκόσμια ημέρα Α.με.Α

Το Σάββατο στις 2 Δεκεμβρίου το σχολείο μας συμμετείχε σε εκδήλωση του συλλόγου μέριμνας "Άγιοι Θεόδωροι" για την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ.Μαργαρίτη παρουσίασαν ένα θεατρικό δείχνοντας της ευαισθησία τους στα θέματα των ατόμων με αναπηρία. Η χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ.Πενέτη αγκάλιασε την εκδήλωση με το τραγούδι "όπου υπάρχει αγάπη".

Σάββατο, 02 Δεκέμβριος 2017 22:17

RoboTrainers at FLL Animal Allies 2017

Πήραμε την δύσκολη απόφαση να μην συμμετάσχουμε στον φετινό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής καινοτομίας και εφευρετικότητας First Lego League, μετά από τέσσερις συνεχόμενες συμμετοχές και αντίστοιχες διακρίσεις.

Η απόφαση στεναχώρησε τα μέλη της ομάδας, αλλά δυστυχώς οι υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, κυρίως σε σχέση με το Erasmus+ πρόγραμμα που υλοποιούμε, δεν επιτρέπουν επαρκή προετοιμασία για τον διαγωνισμό που είναι πολυεπίπεδος και απαιτητικός.

Δεσμευόμαστε όμως ότι θα είμαστε εκεί τον επόμενο χρόνο. 'Αλλωστε μια πολλά υποσχόμενη καινούρια γενιά RoboTrainers ξεκίνησε την εκπαίδευσή της!

Μέχρι τότε μοιραζόμαστε μαζί σας λίγο robot game, λίγο project και κάποιες στιγμές από το περσινό FLL Animal Allies 2017.

Missing FLL already!!!

 

 

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 18:29

 

Ψάχνοντας για κρυμμένους θησαυρούς!!!

 

 Την Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  2017, η περιβαλλοντική  ομάδα  του 1ου Γυμνασίου  Κομοτηνής  «Διασκεδάζοντας στο βουνό», μαζί με την υπεύθυνη της ομάδας κα Μ. Ψάλτου και συνοδούς την κα Β. Μυλωνοπούλου και την κα Ν. Τριανταφυλλίδου, πραγματοποίησε την προγραμματισμένη  επίσκεψη  στο Κ.Π.Ε Μαρώνειας. Αρχικά  οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα ευρωπαϊκά μονοπάτια και συγκεκριμένα για τα Ε6 και Ε4, καθώς  και για το ρόλο των μονοπατιών στη ζωή  μας. Στη συνέχεια  έπαιξαν  διάφορα   παιχνίδια  στο πεδίο και χωρίστηκαν σε τέσσερις  ομάδες  για να παίξουν  το παιχνίδι  του κρυμμένου  θησαυρού. Δόθηκαν  οι οδηγίες  από τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε, μοιράστηκαν οι τσάντες στις ομάδες  που περιείχαν χάρτη, πυξίδα, μολύβι και χαρτί, όπου θα γράφονταν  η λύση  του γρίφου .

 

  Όλοι πανέτοιμοι, γεμάτοι  ανυπομονησία  περιμέναμε  να φτάσουμε  στη Μαρώνεια για να ξεκινήσει  το κυνήγι  του κρυμμένου  θησαυρού! Η κάθε  ομάδα  πήγε  στο σημείο  εκκίνησης  και το παιχνίδι  άρχισε! Έπρεπε να βρούμε επτά  κάρτες  που ήταν  κρυμμένες   σε διάφορα  σημεία του χωριού. Η αρχή του παιχνιδιού ήταν δύσκολη για όλες τις ομάδες, όμως στη συνέχεια ξεπεράσαμε τις  δυσκολίες και καταφέραμε να βρούμε τον κρυμμένο θησαυρό. Η Μαρώνεια που είναι ένα  ήσυχο μέρος, πλημμύρισε με χαρούμενες παιδικές φωνές και στα γραφικά σοκάκια του χωριού έβλεπε κανείς παιδιά να τρέχουν ανέμελα.

 

  Στο τέλος  του παιχνιδιού αν και ήμασταν εξαντλημένοι τα πρόσωπα μας είχαν γεμίσει με χαρά. Στεναχωρηθήκαμε που τελείωσε μια τόσο όμορφη μέρα, όμως αδημονούσαμε για την επόμενη εκδρομή και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις καθηγήτριες μας, οι οποίες μας έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μ' έναν όμορφο τρόπο, πράγματα  τα οποία οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας δε τα γνωρίζουν και πολλοί τα αγνοούν.

 

                                                                                        Ζηκοπούλου Ηλιάνα Β3

 

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ενημερωθείτε για την λειτουργία του σχολείου μας διαβάζοντας τις απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!!!

Διαγωνισμός FirstLegoLeague

fllgrlogo

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας (με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) συμμετέχει για 2η χρονιά στον διαγωνισμό FirstLegoLeague. Για πληροφορίες επισκεφτείτε:

http://firstlegoleague.gr και 1gymkomotrobotics.wordpress.com.

core values

  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ