Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:20-9:05
9:10-9:55
10:05-10:50
11:00-11:40
11:55-12:35
12:45-13:25
13:30-14:10

 

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 Σχ. Έτος 2014-15

oresgoneon_neo_th

Γονείς,

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

 

Σχόλια Επισκεπτών

Τρίτη, 21 Οκτώβριος 2014 15:48

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2014

Τον Οκτώβριο του 1980 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.Η 16η Οκτώβρη 1945 ήταν η μέρα που ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ,ακριβώς πριν από 69 χρόνια.      Τη φετινή χρονιά,το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής 2014 – Οικογενειακή Γεωργία: «Διατροφή του κόσμου, η φροντίδα για τη γη” – έχει επιλέξει να αυξήσει το προφίλ της οικογενειακής γεωργίας και των μικροκαλλιεργητών. Εστιάζει την προσοχή του κόσμου στο σημαντικό ρόλο της οικογενειακής γεωργίας στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας, την παροχή επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, τη διαχείριση των φυσικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος, και την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης, ιδίως στις αγροτικές περιοχές.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει ορίσει το 2014 «Διεθνές Έτος της Οικογένειας Γεωργία.” Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή της οικογένειας αγροτών για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα στοχεύσει στην κατασπατάληση της παραγωγής τροφίμων σ όλο τον κόσμο. Στις αναπτυγμένες χώρες οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες που εμπλέκονται με τον τομέα τις εστίασης απορρίπτουν 300 εκατομμύρια τόνους τροφίμων που είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Η ποσότητα αυτή είναι ικανή να χορτάσει 900 εκατομμύρια ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά το αίσθημα της πείνας (
FAO). Το ενεργειακό αποτύπωμα της τροφής επηρεάζεται όχι μόνο από την απόσταση που έχει ταξιδέψει η τροφή αλλά και από την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή της. Η παραγωγή ενός κιλού σιταριού απαιτεί 750 λίτρα νερού, ενώ για ένα κιλό μοσχαρίσιο κρέας απαιτούνται 100.00 λίτρα.
Η βιομηχανία κρέατος παράγει 18% των αέριων εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου σε όλο τον κόσμο, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό για το οποίο ευθύνεται ο κλάδος των μεταφορών.
 

dscn2598

dscn2603

Ας ευαισθητοποιηθούμε !Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε!!!

-Προτιμώ τοπικά προϊόντα!!!
-Αγοράζω από μικροπαραγωγούς!!!!

-Στηρίζω τους μικροκαλλιεργητές!!!

-Καλλιεργώ μόνος μου!!!

-Γνωρίζω τη γη!!!

-Αγαπώ τη γη!!!

-Λέω ΝΑΙ στην οικογενειακή γεωργία!!!  

Δευτέρα, 20 Οκτώβριος 2014 21:19

Εργασίες μαθητών Ά τάξης

στο μάθημα της Λογοτεχνίας

Οι μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος των λογοτεχνικών κειμένων δημιούργησαν τις παρακάτω παρουσιάσεις για "Το πιο γλυκό ψωμί"

 

 

 

 

Τετάρτη, 15 Οκτώβριος 2014 21:06

Διδακτική Επίσκεψη στο 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Στις 14/10/2014 η Γ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (http://www.i2fest.gr/) που διοργανώνεται από 11-17/10/2014 από το Επιμελητήριο Καβάλας, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ στο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας "Απόστολος Μαρδύρης". Τα παιδιά επισκέφτηκαν τα περίπτερα με τις τεχνολογικές δημιουργίες των φοιτητών, ενημερώθηκαν από τους ίδιους για την κατασκευή και προγραμματισμό των έργων και είδαν πως δεν είναι ίσως τόσο δύσκολο όσο φαντάζει το να ασχοληθείς δημιουργικά με την πληροφορική και γιατί όχι να καινοτομήσεις. 3D εκτυπωτές, οκτακόπτερα, έξυπνο θερμοκήπιο, βραχίονες αναγνώρισης αντικειμένων, αυτοκίνητα με προγραμματιζόμενη πορεία, ρομποτικά πυροσβεστικά οχήματα, ρομποτικές κατασκευές βασισμένες στην πλατφόρμα arduino και πολλά πολλά άλλα.

Εκτός από τα πολύ ενδιαφέροντα διαδραστικά εκθέματα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση για τον μικροελεγκτή arduino από τον καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κ. Παπάζογλου Παναγιώτη καθώς και χαιρετισμό από τον εμπνευστή και "ψυχή" του Φεστιβάλ κ. Πογαρίδη Δημήτριο. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους, καθώς και όλους τους εθελοντές φοιτητές που ξενάγησαν τους μαθητές στο χώρο. Η επίσκεψή μας ήταν πραγματικά πολύ επιμορφωτική αλλά και διασκεδαστική ταυτόχρονα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

 

Thumbnail image   Thumbnail image
 Thumbnail image  Thumbnail image
 Thumbnail image  Thumbnail image
 Thumbnail image  Thumbnail image
 Thumbnail image  Thumbnail image

Thumbnail image

 

 Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

Κυριακή, 12 Οκτώβριος 2014 08:54

 

Επιτέλους! το βίντεο από την πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού που όλοι περιμένατε...

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ενημερωθείτε για την λειτουργία του σχολείου μας διαβάζοντας τις απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog: http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!!!

Διαγωνισμός FirstLegoLeague

fllgrlogo

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας (με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) συμμετέχει για 2η χρονιά στον διαγωνισμό FirstLegoLeague. Για πληροφορίες επισκεφτείτε:

http://firstlegoleague.gr και 1gymkomotrobotics.wordpress.com.

core values

  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Δευτέρα 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

Πέμπτη
23
Οκτωβρίου
2014
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.09
Νέα Σελήνη
Ιακώβου του αδελφοθέου, Ιγνατίου Κων/πόλεως, Νικηφόρου οσίου
1941
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής πυρπολούν οικίες του χωριού Μεσόβουνο της Κοζάνης και εκτελούν 137 κατοίκους.
1943
Αντιπροσωπεία Δωδεκανησίων κηρύσσει στις Η.Π.Α. την Ένωση των Δωδεκανήσων με τη μητέρα Ελλάδα.

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ