Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:20-9:05
9:10-9:55
10:05-10:50
11:00-11:40
11:55-12:35
12:45-13:25
13:30-14:10

 

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 Σχ. Έτος 2014-15

oresgoneon_neo_th

Γονείς,

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

 

Σχόλια Επισκεπτών

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015 13:52

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2015

 

Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2015 17:20

Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Διπλή γιορτή για τους Έλληνες η 25 Μαρτίου, εθνική γιατί σηματοδοτεί την έναρξη της επανάστασης ενάντια στιν οθωμανική κυριαρχία και θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Το σχολείο σήμερα, τίμησε τους ήρωες του 1821 που έδωσαν τη ζωή τους για να αποτινάξουν  την καταπίεση και τη σκληρότητα του δυνάστη, που εκδηλωνόταν με σφαγές και διώξεις, αρπαγές και καταστροφές της περιουσίας, με βίαιο εξισλαμισμό και παιδομάζωμα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν και απέδωσαν με συγκίνηση και υπερηφάνεια φόρο τιμής στους αγωνιστές. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους καθηγητές κ. Αραμπατζή Θεοδώρα, κ.Λαζίδη Δημήτριο και κ.Καρρά Ηλία.

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 22:41

Ένα δάσος γεννιέται!!!

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την εαρινή ισημερία και την πρώτη μέρα της άνοιξης και έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) ως Παγκόσμια Μέρα Δασών (International Day of Forests). Ο εορτασμός της μέρας αυτής αποσκοπεί στην υπενθύμιση του ζωτικού ρόλου που παίζει το δάσος στη ζωή του ανθρώπου, επιτελώντας πληθώρα λειτουργιών. Το σχολείο μας, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον κυνηγετικό σύλλογο Ροδόπης και την Διεύθυνση Δασών Α.Μ.Θ, πήρε μέρος στην αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου στη θέση "Λατομείο" Τ.Κ.Ν Πέτρας του δήμου Μαρωνείας Σαπών. Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου με υπεύθυνη την καθηγήτριά τους Ψάλτου Ματίνα, πήραν τα γάντια κηπουρικής, το χαμόγελό τους, την καλή τους διάθεση και μη σύμμαχο τον καλό καιρό φύτεψαν 1200 δέντρα.

αναδάσωση1

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές γιατί με την πρόσκληση στην αναδάσωση συνέβαλαν στην περιβαλλοντική εαισθητοποίηση των μαθητών. Επίσης τους ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν, για την βοήθειά τους κατά την διάρκεια της δενδροφύτευσης και για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στην περιοχή της αναδάσωσης.

dscn4260

Ακολουθεί το ρεπορτάζ που ετοίμασε η δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου:

Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2015 17:29

FLL 2014-15 Kick Off Event

 

Στις 8/2/1015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν:
α) το kick off event του διαγωνισμού First Lego League Greece 2014-15
β) η ενημέρωση ειδικών για το θέμα διαγωνισμού που για αυτή τη χρονιά είναι το «World Class» και
γ) το Ambassador’s Event. Ο Αμερικανός Πρόξενος κ. Robert Sanders ενημερώθηκε από ομάδες για το περσινό τους project

Οι RoboTrainers και οι RoboBrainers συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχαριστούμε πολύ την Μαρία Νεφέλη Νταντουρή για την λήψη και την επεξεργασία του video.

Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 13:23

Χειμερινοί αγώνες κολύμβησης

Στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης Βορείου Ελλάδος που διεξήχθησαν στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη διακρίθηκε στην κατηγορία ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α η μαθήτρια της Β’ τάξης του σχολείου μας Εύη Κάλτσου:

2η θέση στα 50μ. πεταλούδα

2η θέση στα 100μ. ύπτιο

3η θέση στα 200μ. ύπτιο

 kaltsou

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 00:43

RoboTrainers RoboBrainers στο RChannel

Οι RoboTrainers και RoboBrainers στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού καναλιού R-Channel. Συζητούν με την κ. Βάσω Θεολόγη για την επιτυχία τους στο FirstLegoLeague 2014-15, 7-8 Μαρτίου 2015 Noesis Θεσσαλονίκη. Κατέκτησαν την 2η θέση στη γενική κατάταξη, 1ο Βραβείο Προγραμματισμού για τους RoboΤrainers, 3ο Βραβείο Προγραμματισμού και 3η θέση στο RobotGame για τους RoboBrainers καθώς και βραβείο καλύτερου προπονητή στην προπονήτριά τους κ. Γλυκερία Φωτιάδου, καθηγήτρια πληροφορικής στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

 

https://1gymkomotrobotics.wordpress.com/

https://www.facebook.com/robotrainers

 

Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 00:04

RoboTrainers & RoboBrainers στην κορυφή του FLL

IMG 2355 οκ SMALL

Με τρία κύπελλα επέστρεψαν οι δύο ομάδες ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής από το πανελλήνιο πρωτάθλημα First Lego League 2014-15, που έγινε στις 7-8 Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-Noesis στη Θεσσαλονίκη. Οι RoboTrainers κατέλαβαν την 2η θέση στην τελική κατάταξη και πήραν και το 1ο Βραβείο Προγραμματισμού. Οι RoboΒrainers ήταν στην 3η θέση στο Robot Game και πήραν και το 3ο Βραβείο Προγραμματισμού. Επίσης στην προπονήτρια κ. Γλυκερία Φωτιάδου, καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου, απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου προπονητή. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα RobotMasters του Ελληνογαλλικού κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 53 ομάδες από όλη την Ελλάδα με 500 περίπου μαθητές 9-16 ετών. Υπολογίζεται ότι τον διαγωνισμό επισκέφτηκαν πάνω από 4000 επισκέπτες.

Ο διαγωνισμός FLL διεξάγεται για  δεύτερη χρονιά στην χώρα μας. Στο εξωτερικό διεξάγεται από το 1999 σε πάνω από 70 χώρες. Το σχολείο μας συμμετείχε και στον περσινό διαγωνισμό και είχε καταλάβει την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη. Η πρόκριση αυτή μας έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Pamplona στην Ισπανία.

 

IMG 2282 SMALL

 

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε την eduAct και ειδικά τον κ. Κώστα Βασιλείου που έφερε τον διαγωνισμό στην Ελλάδα κι έτσι δίνεται  η ευκαιρία στα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

 

Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν στην προετοιμασία μας.

Την κ. Καραμαγιά Μαρία, τον κ. Τσώνη Νικόλαο, την εταιρεία Κ.Ι. Παπάζογλου Α.Ε., τον κ. Μπαλίδη Θεόδωρο, την κ. Πολυζωίδου Σμαρώ, τον κ. Καραγιάννη Γιάννη,  τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Παπαδημητρίου Ζωή που βοήθησε στις προπονήσεις της ομάδας.

 

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους μέντορές μας , τον Σχολικό Σύμβουλο των Φιλολόγων κ. Δημήτριο Βλάχο, τις λογοθεραπεύτριες  κ. Ζεϊμπέκη Φωτεινή και Χρύσα Ηλιάδου, τον διδάκτορα ειδικής παιδαγωγικής πατέρα Καβαλιώτη Απόστολο, τον επιστήμονα πληροφορικής κ. Σκαλτσή Διονύσιο και την γραφίστρια κ. Χατζητσαούση Βάσω. Ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας για βοήθεια. Μας διέθεσαν χρόνο αν και δεν μας γνώριζαν. Μας ενημέρωσαν για τα θέματα που τους ζητήσαμε, συζητήσαμε και λύσαμε απορίες. Με την πολύτιμη βοήθειά τους καταφέραμε να φτάσουμε σε μια καινοτόμα ιδέα και μάλιστα να την υλοποιήσουμε (την έξυπνη γραμματοσειρά για άτομα με δυσλεξία).

 

Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τόσα πολλά

 IMG 2288 SMALL

Τα μέλη της ομάδας

Οι δύο ομάδες ρομποτικής του σχολείου μας αποτελούνται από τους:

Αναχωρλής Στράτος, Αργυρίου Ελεονόρα, Αρμεντζίδου Παναγιώτα, Βασιλειάδου Όλγα, Γκαγκά Λια, Γκαγκάς Αντώνης, Δημητριάδης Ζαχαρίας, Ιμπράμ Αϊσενούρ, Καβούνης Αθανάσιος, Κεκέ Αμέτ Μουσταφά, Κουκουρίδης Δομίνικος, Μπαλίδης Στέλιος. Μποζατζίδης Λάζαρος, Νταντουρή Αλεξία, Νταντουρή Μαρία Νεφέλη, Παπαδάκης Δημήτρης, Στουπάς Γιώργος, Τσώνη Δήμητρα

 

Προπονήτρια: Φωτιάδου Γλυκερία, καθηγήτρια πληροφορικής, με την βοήθεια της κ. Παπαδημητρίου Ζωής υποδιευθύντριας του σχολείου μας

 

fll2014-15

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε  τις παρακάτω ιστοσελίδες:

 

ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ROBOTRAINERS:

•  http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/

•  https://www.facebook.com/robotrainers

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FIRSTLEGOLEAGUE

 •  http://firstlegoleague.gr

 •  http://firstlegoleague.org

•   https://www.facebook.com/firstlegoleaguegreece

 

Φωτογραφίες στο facebook

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ενημερωθείτε για την λειτουργία του σχολείου μας διαβάζοντας τις απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!!!

Διαγωνισμός FirstLegoLeague

fllgrlogo

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας (με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) συμμετέχει για 2η χρονιά στον διαγωνισμό FirstLegoLeague. Για πληροφορίες επισκεφτείτε:

http://firstlegoleague.gr και 1gymkomotrobotics.wordpress.com.

core values

  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Δευτέρα 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

Σάββατο
28
Μαρτίου
2015
Ανατ.: 04.48
Δύση: 20.20
Σελήνη
9 ημερών
Σάββατο του Ακαθίστου, Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ