Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10
   
   ΩΡΑΡΙΟ
Από 11/3/2020
  09:00-13:00

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ώρες γονέων:

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

Κλικ στην εικόνα

 Σχ. Έτος 2019-2020

 oresg

 

 

H ομάδα εθελοντισμού ετοιμάζεται να  μας γλυκάνει...

και κυρίως να προσφέρει σ΄ όσους το έχουν ανάγκη.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

όρεξη για προσφορά,

αγάπη για τον συνάνθρωπο,

ελάχιστο χρόνο

και φυσικά......

merenda1

 

Η εκτέλεση της αγαπημένης σχολικής μερέντας απλή, τα υλικά λίγα...η γεύση της μοναδική και η χαρά  όλων μεγάλη.

Κάντε και σεις λοιπόν ένα βαζάκι και δώστε την σ΄όποιον θέλετε να γλυκάνετε

 

 

 Γιατί μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα σ'αυτή τη γη.


Αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μικρά πράγματα με μεγάλη Αγάπη. 

 

merenda2  merenda3 
 merenda5  merenda6
 merenda7  merenda8
 merenda9  merenda10

 

 

Επίσκεψη στο Σύλλογο Περπατώ

Στις 8 Φεβρουαρίου 2013 με την ομάδα του Εθελοντισμού του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα ΠΕΡΠΑΤΩ. Εκεί συναντήσαμε την υπεύθυνη του Συλλόγου και τέσσερις φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής διοίκησης του ΔΠΘ από τους οποίους μάθαμε πολλά για τη λειτουργία του συλλόγου αλλά και τη διαφορά του κοινωνικού λειτουργού με τον ψυχίατρο. Προσφέραμε στο Σύλλογο 200 Ευρώ, έσοδα από διάφορες δημιουργίες και δράσεις μας. Μετά από λίγο ήρθε ο Σπύρος ένας έφηβος όπως όλοι με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, με κινητικά προβλήματα που πηγαίνει Α' λυκείου και με πολλά ενδιαφέροντα. Μας μίλησε για τις δυσκολίες που συναντά κάθε μέρα στους δρόμους και στα καταστήματα αλλά μας τόνισε οτι η Κομοτηνή είναι μια από τις πιο προσβάσιμες πόλεις στην Ελλάδα. Στη συνέχεια μας μίλησε για το πολυάσχολο καθημερινό του πρόγραμμα. Τέλος μας είπε για τα μελλοντικά του σχέδια και όνειρα όπως επίσης και για το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει που είναι η σκηνοθεσία.  Χαρήκαμε πραγματικά που τον γνωρίσαμε και του ευχόμαστε να τα καταφέρει.

Σάρρου Αργυρώ, Β4

Επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο του συλλόγου Περπατώ http://www.perpato.gr/ και δείτε το άρθρο τους για την επίσκεψή μας κάτω από το μενού Νέα. 

 

Χειροποίητες Δημιουργίες από την ομάδα Εθελοντισμού

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ομάδα Εθελοντισμού του σχολείου μας δημιούργησε χειροποίητα αντικείμενα τα οποία πούλησε σε μαθητές, καθηγητές του σχολείου μας. Τα χρήματα θα δοθούν στο σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» της πόλης μας ο οποίος στηρίζει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Φέτος οι δημιουργίες ήταν πλεχτές καρφίτσες, βραχιόλια και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Υπεύθυνες καθηγήτριες η κ. Θεοχάρη Κωνσταντίνα και η κ Πολυζωίδου Σμαρώ. Η δράση δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την ΠΟΛΥΤΙΜΗ βήθεια των μητέρων και γιαγιάδων των μελών της ομάδας καθώς κλήθηκαν να διδάξουν στα παιδιά/εγγόνια τους την μέθοδο πλεξίματος ή και να κατασκευάσουν κάποια αντικείμενα. Τις ευχαριστούμε θερμά.

handmade2thumb

handmade1thumb handmade3thumb

Επίσκεψη στο Γηροκομείο

 

Στις14 Δεκεμβρίου 2012 η ομάδα του Εθελοντισμού του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής επισκέφτηκε το Γηροκομείο Κομοτηνής. Η ομάδα χωρίστηκε σε 2 γκρουπ ( στις 5-6 και στις 6-7). Οι τρόφιμοι μας υποδέχτηκαν με χαρά και με ενθουσιασμό και εμείς τους διασκεδάσαμε με παιχνίδια επιτραπέζια που τους δωρίσαμε, με καραμέλες που τους κεράσαμε και με χριστουγεννιάτικα τραγούδια που τραγουδήσαμε όλοι μαζί. Πριν μας αποχαιρετίσουν μας ευχαρίστησαν για το υπέροχο απόγευμα που τους χαρίσαμε. Εμείς τους υποσχεθήκαμε ότι θα τους επισκεφτούμε ξανά και κάποιο άλλο απόγευμα.


Αστρεινίδου Φαίη, Α1, Βασιλειάδου Όλγα, Α1

 

ghrokomeio1thumb ghrokomeio2thumb
ghrokomeio3thumb ghrokomeio4thumb

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Υπό την επίβλεψη της σχολικής ομάδας Αγωγής Υγείας ?Εθελοντισμός 3?- Δράσε θετικά.


Η Σχολική Βιβλιοθήκη ξεκίνησε να οργανώνεται από τους μαθητές την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και τέθηκε σε λειτουργία στις 5 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα του Εθελοντή. Έχει μέχρι στιγμής 35 βιβλία διαφόρων κατηγοριών. Και ξενόγλωσσα όπως επίσης και Cds. Τα βιβλία αυτά μπορεί να δανειστεί οποιοσδήποτε μαθητής του σχολείου επιθυμεί. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Παρασκευή στο μεγάλο διάλειμμα. Εκείνη την ώρα κάθε παιδί μπορεί να επισκεφτεί τη βιβλιοθήκη όπου θα βρίσκονται οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της μαθητές και οι υπεύθυνες καθηγήτριες της ομάδας : Θεοχάρη Κ. και Πολυζωίδου Σ. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας θα διοργανωθούν διαγωνισμοί με δώρα έκπληξη.

Θα χαρούμε πολύ να ανταποκριθούν οι μαθητές στη νέα μας δραστηριότητα!

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ.

 

Συβρίδου Λουλουδίτσα, Β6

Eγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

 

Στις 16 Νοέμβριου του 2012 και ώρα 7 και μισή ένα τμήμα τις ομάδας αγωγής  υγείας με θέμα τον εθελοντισμό αφού έλαβε επίσημη πρόσκληση, παρουσιάστηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Παιδικού Χωριού SOS, στην Κομοτηνή.
Εκεί ήταν προσκεκλημένοι πολλοί  επώνυμοι και άνθρωποι με πολλά αξιώματα όπως ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης και φυσικά εμείς, η ομάδα του εθελοντισμού.
Στα εγκαίνια πρώτα ακούστηκαν κάποιοι πολλοί όμορφοι λόγοι και έπειτα οι μελωδικές φωνές των παιδιών της χορωδίας του ωδείου Θράκης, που ήταν πραγματικά απολαυστικές. Τέλος αφού πληροφορηθήκαμε για το τι είναι τα παιδικά χώρια SOS, ποιός είναι ο σκοπός τους, πώς λειτουργούν και πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε οδηγηθήκαμε στον υπερφορτωμένο μπουφέ, τον οποίο και τιμήσαμε δεόντως.
Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι η ομάδα του εθελοντισμού παρευρέθη στα εγκαίνια αυτής της ανθρωπιστικής οργάνωσης, συμμεριζόμενη τις απόψεις και τον σκοπό της.
 

Μωρρές Ελευθέριος, Β4

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Ο σκοπός των παιδικών χωριών SOS είναι να βοηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας, γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας.

Σε μία οικογένεια SOS ζουν μαζί έξι ως οκτώ παιδιά, αγόρια και κορίτσια διαφορετικών ηλικιών, που μεγαλώνουν μαζί σαν αδέλφια και φοιτούν στα τοπικά δημόσια σχολεία. Η επιλογή των παιδιών στα Παιδικά Χωριά γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την ανάγκη προστασίας τους, ανεξάρτητα από τη φυλή, την εθνικότητα ή τη θρησκεία τους.

Ένα Παιδικό Χωριό SOS αποτελείται από 15-20 σπίτια και κτίζεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές αποτελώντας μέρος της περιφέρειας της πόλης, αλλά και μια γέφυρα προς την κοινωνία για τα παιδιά που ζουν σε αυτό.

Τα Παιδικά Χωριά SOS αναλαμβάνουν την ευθύνη των παιδιών από μικρή ηλικία, προσφέροντας συνεχή εκπαίδευση στα σχολεία της περιοχής και τα καλύπτουν μέχρι την πλήρη κοινωνική και επαγγελματική τους αποκατάσταση. Μετά την ολοκλήρωση της βασικής τους εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια της μαθητείας τους σε ένα επάγγελμα ή των σπουδών τους, ζουν στη Στέγη Νέων, η οποία είναι το λογικά αναγκαίο συμπλήρωμα στην παιδαγωγική αντίληψη της φιλοσοφίας μας.

 

Επίσκεψη Αλέξανδρου Ταξιλδάρη στο σχολείο μας

Thumbnail image 

Με αφορμή τον γερμανικό διαγωνισμό με θέμα ?Mein Sportidol? δηλαδή το πρότυπο μου στον αθλητισμό, και κατόπιν επιθυμίας των μαθητών, ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης επισκέφθηκε το σχολείο μας, όπου και παραχώρησε συνέντευξη στο τμήμα Α2.


Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός ότι η εκδήλωση έγινε στην γερμανική γλώσσα, με τον προσκεκλημένο αθλητή του τόπου μας να απαντά με χαρακτηριστική άνεση σε όλα τα ερωτήματα που του έθεταν οι μαθητές.


Στην αρχή της συνέντευξης οι μαθητές ρώτησαν τον Αλέξανδρο επιθυμώντας να τον γνωρίσουν καλύτερα σχετικά με τις σπουδές και τα χόμπι του, για να ακολουθήσουν ερωτήματα που αφορούσαν  στους παραολυμπιακούς αγώνες, την ένταση και την διάρκεια των προπονήσεων στα πλαίσια της προετοιμασίας για τις αθλητικές  διοργανώσεις που έχει συμμμετάσχει.

 
Πολύ ενδιαφέρον ήταν το ερώτημα που απευθύνθηκε για τις σχέσεις φιλίας που έχει αναπτύξει ο πρωταθλητής με αθλητές άλλων χωρών, ενώ οι μαθητές δεν παρέλειψαν να ζητήσουν την άποψη του καλεσμένου για την μάστιγα του ντόπινγκ.

 
Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι οι μαθητές καθ? όλη την διάρκεια της συνέντευξης πρόθυμα μετέφρασαν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις στους συμμαθητές τους που δεν είχαν διδαχτεί γερμανικά.


Κατόπιν την σκυτάλη πήρε η ομάδα του εθελοντισμού, με την συζήτηση σε αυτή την φάση να γίνεται στην ελληνική γλώσσα. Η ομάδα ήθελε να μάθει από τον Αλέξανδρο που τυγχάνει ως γνωστόν και πρόεδρος του εθελοντικού συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ, τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει τον σύλλογο, να μάθει περισσότερα για τον σύλλογο και τον εθελοντισμό.

Thumbnail image

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης του σχολείου αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές και σε περίπτωση που καλείτε και η γραμμή είναι απασχολημένη αυτό δεν ακούγεται σε εσάς. Ακούγεται σαν κανονική κλήση. Οπότε μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά ή να επικοινωνήσετε με email. Επειπλέον σας ενημερώνουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε ανοιχτή ακρόαση λόγω κορονοϊού.

Ευχαριστούμε

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ