Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10
   
   ΩΡΑΡΙΟ
Από 11/3/2020
  09:00-13:00

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ώρες γονέων:

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

Κλικ στην εικόνα

 Σχ. Έτος 2019-2020

 oresg

 

 

Υπάρχει "ζωή" στο διαδίκτυο και χωρίς το facebook.... 

Πληροφορική (plhroforikh.wikispaces.com)

wikiglyk Ο διαδικτυακός τόπος (wiki) του μαθήματος της πληροφορικής από την καθηγήτρια Γλυκερία Φωτιάδου. Εδώ οι μαθητές μπορούν να βρούν το υλικό των μαθημάτων της πληροφορικής και να ανεβάσουν τις εργασίες τους με τους κωδικούς που τους έχουν δοθεί.

για ... τους μαθητές που ξεχνούν συνεχώς την διεύθυνση

 


Ξένες Γλώσσες

Lyricstraining (www.lyricstraining.com)

lyricstrainingthumb

Ένας εύκολος και ευχάριστος τρόπος για να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες στις ξένες γλώσσες. Δείτε τα αγαπημένα σας videoclips και συπληρώστε τα κενά στους στίχους εμφανίζονται κατά την διάρκεια του τραγουδιού.... Μπορείτε να εξασκηθείτε στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ολλανδικά και Προτογαλικά.

 

 


Deutsche Welle (www.dw.de)

studentsschthumbΤο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι της Γερμανίας προσφέρει περιεχόμενο σε 30 γλώσσες. Ο δικτυακός τόπος προτάθηκε από καθηγήτρια Γερμανικής γλώσσας του σχολείου μας. Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν για την επικαιρότητα αλλά και γενικά για θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού, επιστήμης, τεχνολογίας, αθλητικά κ.α. και παράλληλα να εξασκήσουν κάποια από τις γλώσσες που διδάσκονται (αγγλικά, γερμανικά ή γαλλικά).

 


Φιλολογικά (users.sch.gr/ipap)

ipapthumbΣτον ιστοχώρο του κ.Γιάννη Παπαθανασίου θα βρείτε υλικό σχετικά με την τέχνη, τις μεγάλες μάχες, την Οδύσσεια, την Ιλιάδα. Επίσης θα βρείτε ιστορικούς χάρτες, τη γραμματική και το συντακτικό της αρχαίας και της νέας ελληνικής με πολλές ασκήσεις εμπέδωσης. Ακόμη, τα αρχαία ελληνικά του γυμνασίου με μεταφράσεις και διαφόρων ειδών ασκήσεις, αλλά και θεματογραφία. Κάπου εκεί υπάρχουν και διάφορα παιχνίδια.Δικτυακή Πύλη του ΠΣΔ για μαθητές (students.sch.gr)

 

studentsschthumbΤο Π.Σ.Δ. προσφέρει μια καινούργια δικτυακή του πύλη, αφιερωμένη στους μαθητές όπου μπορούν να βρούν Νέα, Εκπαιδευτικές Εφαρμογές, Ψυχαγωγικές Εφαρμογές αλλά και ενοποιημένη πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει πλέον στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 

 


Εκλαϊκευμένη Επιστήμη (http://www.scienceillustrated.gr/)

sciencsillustratedΤο περιοδικό Science Illustrated είναι ένα περιοδικό εκλαϊκευμένης επιστήμης, το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλους τους επιστημονικούς τομείς.

Στόχος του είναι να ενισχύσει το ενδιαφέρον για την επιστήμη, προβάλλοντάς τη με τρόπο κατανοητό και ευχάριστο.

Τα άρθρα του γράφονται από επιστήμονες και επιστημονικούς συνεργάτες. Ανήκει στην εταιρεία Bonnier Publications A-S, Denmark και το αποκλειστικό δικαίωμα έκδοσης και χρήσης του τίτλου για την Ελλάδα και την Κύπρο έχει η EirMa Μ.Ε.Π.Ε.

Συνολικά εκδίδεται σε 13 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 17 χώρες.


Φυσική

Εμπλουτισμένο Βιβλίο Φυσικής:

physicsb_exof_small για την Β Γυμνασίου

physicsg_exof_small για την Γ Γυμνασίου

Videos για τη Φυσική (http://www.sciencetube.gr/)

sciencetubeΔικτυακός τόπος με πολλά και πολύ ενδιαφέροντα video για το μάθημα της Φυσικής, κατηγοριοποιημένα ανά βαθμίδα εκπαίδευσης (για το Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και Πανεπιστήμιο)

 

 

 

Προσομοιώσεις πειραμάτων Φυσικής σε flash (http://www.seilias.gr)

seiliasΟ Δικτυακός τόπος του καθηγητή Φυσικής Σιτσανλή Ηλία με πάρα πολλές προσομποιώσεις πειραμάτων Φυσικής αλλά και υλικό για τα μαθηματικά, την Χημεία και την Γεωγραφία.

 

 

 

 


Θρησκευτικά και άλλα...

Η καθηγήτρια των Θρησκευτικών Ελένη Μαργαρίτη προτείνει στους μαθητές του σχολείου μας να επισκεφτούν τους παρακάτω δικτυακούς τόπους:

Θρησκεία (http://www.pantokrator.info/)

Πολύ ενδιαφέρον...όνομα ιστότοπου!

pantokratorinfo

 

Επισκεφτείτε επίσης:
http://www.ecclesia.gr/,
http://www.ierosolymitissa.org/,
http://www.gerontiko.gr/,
http://www.pigizois.net/,
http://analogion.gr/

Blogs

http://www.istologio.org
http://perispomeni.blogspot.com
http://www.egolpio.com
http://adontes.blogspot.com
http://anavaseis.blogspot.com
http://thriskeftika.blogspot.com
http://paterikos.blogspot.com

Ενημέρωση (www.pentapostagma.gr, www.agioritikovima.gr)

pentapostagma Για έγκυρη ενημέρωση...

 

 

 

 

 


O Συνήγορος του Παιδιού (www.0-18.gr)

synhgoros Ο διαδικτυακός τόπος του συνήγορου του παιδιού. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον συνήγορο του παιδιού, νόμους για τα δικαιώματα του παιδιού, νέα από τις δραστηριότητές τους, φυλλάδια, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, απόψεις και προτάσεις παιδιών.

 

 

 


Νεολαία Υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (http://gr.youthforhumanrights.org/)

humanrights

Η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς (YHRI) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2001 από τη Δρ. Μαίρη Σατλγουόρθ, μια εκπαιδευτικό που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής, όπου παρατήρησε από πρώτο χέρι τις καταστροφικές συνέπειες των διακρίσεων και της έλλειψης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Ο σκοπός της YHRI είναι να διδάξει τη νεολαία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, και να τους εμπνεύσει να γίνουν υπέρμαχοι της ανοχής και της ειρήνης.

 

Μάθετε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί όταν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, προκύπτουν παραβιάσεις, όπως οι διακρίσεις, η μισαλλοδοξία, η αδικία, η καταπίεση και η δουλεία.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης του σχολείου αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές και σε περίπτωση που καλείτε και η γραμμή είναι απασχολημένη αυτό δεν ακούγεται σε εσάς. Ακούγεται σαν κανονική κλήση. Οπότε μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά ή να επικοινωνήσετε με email. Επειπλέον σας ενημερώνουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε ανοιχτή ακρόαση λόγω κορονοϊού.

Ευχαριστούμε

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ