Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10
   
   ΩΡΑΡΙΟ
Από 11/3/2020
  09:00-13:00

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ώρες γονέων:

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

Κλικ στην εικόνα

 Σχ. Έτος 2019-2020

 oresg

 

 

Κινηματογραφικό εργαστήρι

 

"Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό"

Το σχολείο μας είναι ο νικητής του διαγωνισμού "Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό".

Ο διαγωνισμός είναι πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του British Council. Έχει στόχο να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και πώς αυτές βοηθούν στην επίλυση διαφορών και γενικότερα στην ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κουλτούρας. Τη φετινή χρονιά δόθηκε έμφαση στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying). Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 299 ομάδες που αποτελούνταν από 1.138 μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, με την υποστήριξη 153 εκπαιδευτικών από 116 σχολεία σε 40 διαφορετικές πόλεις και περιοχές της Ελλάδας. Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε χθες, 28/5/2020 διαδικτυακά, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως με κεντρική παρουσιάστρια τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Παραβρέθηκαν οι: Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,Γεώργιος Παπανδρέου,Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας, Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council, ByungmooTheophilosShin, Πρόεδρος της Samsung και όλα τα σχολεία που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τανία μας με τίτλο Backspace που κέρδισε το πρώτο βραβείο

Το σχολείο μας κέρδισε τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 5000€ από την Samsung και κάθε μέλος της ομάδας ένα tablet Samsung.

Οι μαθητές που συνεργάστηκαν είναι:

Αγιάζη Σοφία

Αντωνιάδου Δήμητρα

Κατρανζτή Μπατού

Πεχλιβανίδου Κορνηλία

Χατζή Αμέτ Αϊσενούρ

υπεύθυνη καθηγήτρια: Πίτατζη Ειρήνη

Adoption

Η ομάδα "κινηματογραφικό εργαστήρι" του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής παρουσιάζει την ταινία με τίτλο "Υιοθεσία". Η ταινία προβλήθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Camera Zizanio που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο της Ηλείας παράλληλα με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Περίληψη: Η Ειρήνη έχει αποκτήσει μία καινούρια φίλη, τη Δήμητρα. Βγαίνουν βόλτα μαζί, τρέχουν και παίζουν, φροντίζει η μία την άλλη. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όσο κυλάνε οι μέρες και τότε η Ειρήνη αποφασίζει ν αφήσει την Δήμητρα....

Για την δημιουργία της ταινίας συνεργάστηκαν: Αντωνιάδου Δήμητρα Κεραμάρη Ειρήνη Αγιάζη Σοφία Βασιλείου Βαγγέλης Δελλής Τριαντάφυλλος Ζωγραφόπουλος Μάριος Κατραντζή Μπατού Κοκκίνη Κατερίνα Κουτσουμανής Γιάννης Κωνσταντινίδου Αργυρώ Μπαρμπούνη Θεοδώρα Πεχλιβανίδου Κορνηλία Σεϊτάι Διονύσης Τουφεξής Άγγελος Χατζή Αμέτ Αϊσενούρ υπεύθυνοι καθηγητές: Λεμονίδης Νεοκλής Πίτατζη Ειρήνη ακούστηκαν τα τραγούδια: Life is wonderful Jason Mraz Το βαλς των χαμένων ονείρων Μάνος Χατζιδάκις

Σημείωση: Κανένα ζώο δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

Camera Zizanio

Το κινηματογραφικό εργαστήρι του σχολείου συμμετέχει στην 19η διοργάνωση της Camera Zizanio που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο της Ηλείας παράλληλα με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου 2019. Η ταινία μας, με τίτλο "Υιοθεσία" έχει επιλεγεί να προβληθεί στο φεστιβάλ την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

Παρακάτω θα βρείτε τον κατάλογο της camera zizanio

camerazizanio catalogue 2019-1

Και η αφίσα της ταινίας μας

poster

 

 

 

 

Λέμε "ΟΧΙ" στο κάπνισμα

Όλοι μαζί από το 1ο γυμνάσιο Κομοτηνής, στέλνουμε ένα μήνυμα για ποιοτικό τρόπο ζωής χωρίς τσιγάρο.

Λέμε "ΟΧΙ" στο κάπνισμα και λέμε "ΑΛΛΑΓΗ" σε όσους καπνίζουν.

Αγαπάμε τη ζωή και νοιαζόμαστε για τον εαυτό μας και για τους άλλους.

Δείτε το σποτ της κινηματογραφικής ομάδας που κέρδισε το 1ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους "No smoking story" που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

Παρακολουθήστε την τελετή βράβευσης που έγινε την Κυριακή 20 Μαϊου 2018 στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ στην Αθήνα

 

 

Για τη δημιουργία του βίντεο συνεργάστηκαν οι μαθητές της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου παραθέτοντας τις ιδέες και τις σκέψεις τους και φυσικά όλοι οι μαθητές του γυμνασίου. Όλα τα παιδιά είχαν όμορφες και πρωτότυπες ιδέες. Ο καθένας έβαλε το λιαθαράκι του για να γίνει αυτή η ταινία. Η δουλειά ήταν συλλογική και αυτή είναι η δύναμη σε μια ομάδα. Δουλεύουμε μαζί, ακούμε και συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο. Λύνουμε ευκολότερα τα προβλήματα που προκύπτουν, χαιρόμαστε τη διαδρομή και τις διακρίσεις, αν προκύψουν.

Ευχαριστούμε την ομάδα του Ολυμπιακού για τα κορεό.

Σελίδα 1 από 3

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης του σχολείου αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές και σε περίπτωση που καλείτε και η γραμμή είναι απασχολημένη αυτό δεν ακούγεται σε εσάς. Ακούγεται σαν κανονική κλήση. Οπότε μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά ή να επικοινωνήσετε με email. Επειπλέον σας ενημερώνουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε ανοιχτή ακρόαση λόγω κορονοϊού.

Ευχαριστούμε

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ