Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10
   
   ΩΡΑΡΙΟ
Από 11/3/2020
  09:00-13:00

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ώρες γονέων:

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

Κλικ στην εικόνα

 Σχ. Έτος 2019-2020

 oresg

 

 

Ρομποτική

Παρουσίαση του προγράμματος Erasmus του σχολείου μας

από το Star Β.Ελλάδος

 Παρουσίαση του έργου της Ομάδας Ρομποτικής σε εκδήλωση της ΔΔΕ για παρουσίαση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής έγινε η παρουσίαση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στα γυμνάσια και λύκεια της Ροδόπης κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

glykpresent

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της υπεύθυνης καθηγήτριας της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας, κ. Φωτιάδου Γλυκερίας. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του Παρατηρητή: http://www.paratiritis-news.gr/article/203333/Sunantisi-ekpaideutikis-dimiourgikotitas

Ολοκλήρωση του Hydrobot από την Ομάδα Ρομποτικής

hydro9

Την Κυριακή  10/6/2018 στις 20:00 τα μέλη της ομάδας ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής (RoboTrainers) με την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Φωτιάδου Γλυκερία, τον Υπεύθυνο του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Ροδόπης κ. Νταντουρή Κωνσταντίνο και γονείς των μαθητών-μελών της ομάδας, συναντήθηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου Chris and Eve για να δοκιμάσουν το ROV (Remotely Operated Underwater Vehicle-Τηλεκατευθυνόμενο Υποβρύχιο Όχημα) που κατασκεύασαν στα πλαίσια του Hydrobot Project  του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο οποίο συμμετείχαν (http://hydrobots.gr) τη σχολική χρονιά 2018-19.

Η ιδέα υλοποίησης του project ξεκίνησε μετά τη 1η Διεθνική Συνάντηση Μάθησης Διδασκαλίας και Κατάρτισης που έγινε από 10 έως 17 Δεκεμβρίου 2017 στο Las Palmas στην Ισπανία. Το ταξίδι έγινε τα πλαίσια του Erasmsus+  προγράμματος με τίτλο «Through Robotics and Collaboration to the Successful Citizens of the 21st Century». Εκεί οι μαθητές του συνεργαζόμενου σχολείου μοιράστηκαν τη μεγάλη εμπειρία που είχαν στον τομέα των υποβρύχιων ρομπότ και μύησαν τους Έλληνες και Εσθονούς μαθητές σε ένα καινούριο κόσμο. Το Project που υλοποιήθηκε στο σχολείο περιελάμβανε τρία μέρη α) κατασκευή του ROV β) κατασκευή του τηλεχειριστηρίου με arduino και γ) προγραμματισμό του arduino με γλώσσα προγραμματισμού C. Με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα η υπεύθυνη καθηγήτρια Φωτιάδου Γλυκερία σκέφτηκε να υλοποιήσει ένα αντίστοιχο Project στο σχολείο έτσι ώστε τα μέλη της ομάδας  που είχαν ταξιδέψει στο Las Plamas να μεταδώσουν την γνώση που απέκτησαν στα υπόλοιπα μέλη. Ευτυχής συγκυρία η ύπαρξη αντίστοιχου project που προσφερόταν από το  Ίδρυμα Ευγενίδου, στο οποίο φυσικά και δήλωσε συμμετοχή η ομάδα.

hydro1 hydro2 

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου έστειλε τα υλικά (σωλήνες, καλώδια, κινητήρες κτλ). Οι μαθητές έπρεπε να κατασκευάσουν από αυτά το Τηλεκατευθυνόμενο Υποβρύχιο Όχημα. Η δουλειά ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που ήταν συνηθισμένοι να κάνουν. Απαιτούσε να χρησιμοποιήσουν εργαλεία όπως τρυπάνια, πριόνια, κολλητήριαΝα κατασκευάσουν ένα σκελετό, να δημιουργήσουν ηλεκτρικά κυκλώματα, να μονώσουν κινητήρες να φτιάξουν το τηλεχειριστήριο.Χρειάστηκε να προβληματιστούν σχετικά έννοιες όπως ο ηλεκτρισμός, τα ηλεκτρικά κυκλώματα, την στεγανοποίηση των κινητήρων, την άνωση, τα αυτόνομα και τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ. Η πορεία υλοποίησης δεν ήταν χωρίς δυσκολίες. Παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα με κορυφαίο την αποτυχία λειτουργίας ενός από τους τρεις κινητήρες αφού είχαν γίνει οι κολλήσεις καλωδίων και είχε τοποθετηθεί, για λόγους στεγανοποίησης, μέσα σε κερί. Υπήρξε πισωγύρισμα και χρονική καθυστέρηση του project μέχρι να βρεθεί μια λύση, η οποία και δόθηκε με την βοήθεια του υπεύθυνου ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ροδόπης κ. Κώστα Νταντουρή.

Υπήρξε αγωνία από τους μαθητές για το αν το ROV θα κατάφερνε να λειτουργήσει ή αν θα βραχυκύκλωνε, μήπως θα πήγαινε στον πάτο της πισίνας ή θα επέπλεε σαν βαρκούλα. Τελικά όλα λειτούργησαν θαυμάσια. Μάλιστα η προσθήκη ενός μαγνήτη για τη ρύθμιση του βάρους του ROV, δημιούργησε την ιδέα της προσθήκης μιας επιπλέον λειτουργίας στο όχημα. Αυτής της περισυλλογής νομισμάτων από τον πάτο των πισινών! Καταπληκτική ιδέα, που έδωσε στους μαθητές επιπλέον κίνητρο για παιχνίδι με το ROV τους, στην πισίνα του ξενοδοχείου Chris and Eve.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο project Hydrobot: Γεωργιτζίκης Γεώργιος, Γρηγορούδης Πασχάλης, Γυφτόπουλος Φίλιππος, Γυφτοπούλου Στέλλα, Καλπακίδης Δημήτρης, Κουτσουραδής Εμμανουήλ, Μαυρίδη Άννα, Ντίκας Βασίλειος, Ντίκας Σωκράτης, Πετρέλης Παναγιώτης, Στρούμπας Γεώργιος, Σεμπελίδης Γεώργιος, Σεφεριάδου Ραφαέλα και Φωτεινιάς Ιωάννης

Υπεύθυνη καθηγήτρια του project η καθηγήτρια πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, Φωτιάδου Γλυκερία. Συνεργάστηκαν οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής Παπαδημητρίου Ζωή (Φυσικός) και Χατζηπέτρου Ισίδωρος(Τεχνολόγος). Το project υλοποιήθηκε με την έμπρακτη υποστήριξη του Υπεύθυνου του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογίων της ΔΔΕ Ροδόπης κ. Νταντουρή Κωνσταντίνου.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνωντου 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής για την διαρκή υποστήριξη του έργου της ομάδας, το ξενοδοχείο Chris and Eve για την φιλοξενία, τους γονείς των μαθητών για την ενεργή συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία.

 hydro6

 hydro7

 hydro5

 hydro13

 hydro3

 hydro4

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο inkomotini.news

Κάποιες φωτογραφίες από την πορεία της κατασκευής:

hydro12  hydro11 
 hydro10  hydro8

 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσετε να δείτε όλα τα στάδια κατασκευής του hydrobot, σε ένα video που θα αναρτήσουμε. Το video είναι "υπό κατασκευή"...

Διαγωνισμός WRO-2018

Δείτε εν δράσει το ρομπότ που κατασκεύασε η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας (RoboTrainers) για τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής βαθμίδας Γυμνασίου WRO 2017-18 με θέμα "Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες-Φρυκτωρίες".

Οι κανόνες του διαγωνισμού εδώ 

Η ομάδα δούλεψε με μεγάλη όρεξη και επιμονή, έχοντας καταπληκτικές πρωτότυπες ιδέες με την πολύτιμη βοήθεια της συναδέρφου, καθηγήτριας πληροφορικής, Γωγώς Μαργαρίτη την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Κουτσουραδή Στράτο για την ευγενική προσφορά απαραίτητου τεχνολογικού υλικού προς την ομάδα μας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας και ιδιαίτερα στους μαθητές της Α Γυμνασίου, που κατάφεραν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του διαγωνισμού. Ελάχιστες ομάδες της περιφέρειας το κατάφεραν. Είμαστε περήφανοι.

Συνεχίζουμε καλλιεργώντας τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης, ενισχύοντας την δημιουργικότητα και ενθαρρύνοντας την καινοτομία στους μαθητές μας.

 

Επεξεργασία Video: Γυφτοπούλου Στέλλα, Μαυρίδου Άννα

 Η Ομάδα Ρομποτικής στην εκπομπή της ΕΡΤ3-"Τα παιδιά είναι εν τάξει"

Στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2018 συνεργείο της ΕΡΤ3 βρέθηκε στο σχολείο μας για τα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΡΤ3-"Τα παιδιά είναι εν τάξει" με θέμα την ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας.
Παλιά και νέα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να δείξουν κάποιο μέρος της δουλειάς τους αλλά και να δουν από κοντά το πως γυρίζεται μια τηλεοπτική εκπομπή. Ακόμη μία μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας!

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μακρή, την σκηνοθέτιδα κ. Βούλα Κωστάκη καθώς και όλα τα μέλη του συνεργείου για την άψογη συνεργασία μας και τους συγχαίρουμε για το έργο τους.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα (περισσότερες εδώ): 

 SMALLIMG 20180115 110452  george
 SMALL IMG 20180115 104117  SMALL IMG 20180115 110617

 

makris

Το τρέιλερ της εκπομπής: 

 

Δείτε την εκπομπή:

play

 

Από το site της ΕΡΤ3:

03Φεβ2018 – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΑΞΕΙ – 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

Η ΕΡΤ3 ξαναγυρίζει στο σχολείο και παρουσιάζει τα «μικρά θαύματα» που γίνονται καθημερινά στο ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, χάρη σε ταλαντούχους μαθητές/τριες και εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς. Μια μαθητική ματιά στην επιστήμη και την τεχνολογία, τον πολιτισμό, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις. Μισή ώρα γεμάτη εφηβικό πάθος για δημιουργία και προπαντός γεμάτη νεανικά όνειρα για ένα καλύτερο αύριο…

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Βούλα Κωστάκη
Αρχισυνταξία : Δημήτρης Μακρής
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Μουρατίδης
Γραφικά: Γιώργος Οικονόμου
Διεύθυνση Παραγωγής : Γιάννης Γκρισπάνης, Βίλη Κουτσουφλιανιώτη

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας RoboTrainers στις ειδήσεις της ΕΡΤ3.

Στις 19/1/2018 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 μεταδόθηκε ζωντανά από την Κομοτηνή. Μεταξύ των ειδήσεων υπήρχαν πολλά τοπικά θέματα και  μεταξύ αυτών ήταν και το έργο της ομάδας ρομποτικής του σχολείου μας!

Όλο το δελτίο ειδήσεων εδώ: http://webtv.ert.gr/ert3/news-ert3/19ian2018-1900-deltio-idiseon/ στο 33' ξεκινά η αναφορά στην ομάδα μας.

Το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων που αναφέρεται στην ομάδα μας:

 

RoboTrainers at FLL Animal Allies 2017

Πήραμε την δύσκολη απόφαση να μην συμμετάσχουμε στον φετινό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής καινοτομίας και εφευρετικότητας First Lego League, μετά από τέσσερις συνεχόμενες συμμετοχές και αντίστοιχες διακρίσεις.

Η απόφαση στεναχώρησε τα μέλη της ομάδας, αλλά δυστυχώς οι υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, κυρίως σε σχέση με το Erasmus+ πρόγραμμα που υλοποιούμε, δεν επιτρέπουν επαρκή προετοιμασία για τον διαγωνισμό που είναι πολυεπίπεδος και απαιτητικός.

Δεσμευόμαστε όμως ότι θα είμαστε εκεί τον επόμενο χρόνο. 'Αλλωστε μια πολλά υποσχόμενη καινούρια γενιά RoboTrainers ξεκίνησε την εκπαίδευσή της!

Μέχρι τότε μοιραζόμαστε μαζί σας λίγο robot game, λίγο project και κάποιες στιγμές από το περσινό FLL Animal Allies 2017.

Missing FLL already!!!

 

 

Στατιστικά Στοιχεία από Ερωτηματολόγιο για τον Εθισμό στο Διαδίκτυο

 

Στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας 2016-2017 με θέμα "Σώμα και Ταυτότητα" και βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις Έμφυλες Ταυτότητες. Οι μαθητές της Β και Γ τάξης κλήθηκαν να δημιουργήσουν και στη συνέχεια να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Δείτε τα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τις απαντήσεις των μαθητών μας: (Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και στη συνέχεια κλικ στην επιλογή απαντήσεις) ή κάντε κλικ εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/1yI6-3_C9pRHaI5GBHhRhaIUg2sePbsCqzAzEF3K_wlI/edit#responses

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φωτιάδου Γλυκερία

 statistics1

 

Σελίδα 1 από 6

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης του σχολείου αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές και σε περίπτωση που καλείτε και η γραμμή είναι απασχολημένη αυτό δεν ακούγεται σε εσάς. Ακούγεται σαν κανονική κλήση. Οπότε μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά ή να επικοινωνήσετε με email. Επειπλέον σας ενημερώνουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε ανοιχτή ακρόαση λόγω κορονοϊού.

Ευχαριστούμε

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ