Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10
   
   ΩΡΑΡΙΟ
Από 11/3/2020
  09:00-13:00

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ώρες γονέων:

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

Κλικ στην εικόνα

 Σχ. Έτος 2019-2020

 oresg

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής η εκδήλωση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus Plus. Tο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε κατά τη διετία 2017-2019, εντάσσονταν στη δράση KA2 «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» και είχε τίτλο «Through Robotics and Collaboration to the Successful Citizens of the 21st Century» (= Μέσω της ρομποτικής και της συνεργασίας δημιουργούμε τους επιτυχημένους πολίτες του 21ου αιώνα).

   Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η ανταλλαγή των καλών πρακτικών της χρήσης της εκπαιδευτικής ρομποτικής μεταξύ των συνεργαζόμενων σχολείων. Εκτός από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν το IES Schamman, από το Las Palmas στην Ισπανία και το Kõrveküla Põhikool από την επαρχία Tartu στην Εσθονία.

   Το πρόγραμμα περιλάμβανε 3 Διεθνικές συναντήσεις μάθησης διδασκαλίας και κατάρτισης όπου συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές και από τα 3 σχολεία. ‘Ετσι στα πλαίσια του προγράμματος πέντε μαθητές της ομάδας ρομποτικής του με τη συνοδεία τριών καθηγητών ταξίδεψαν στα Κανάρια νησιά λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2017. Εκεί οι μαθητές κατασκεύασαν και δοκίμασαν Τηλεχειριζόμενα Υποβρύχια Οχήματα! Οι μαθητές του συνεργαζόμενου σχολείου μοιράστηκαν τη μεγάλη εμπειρία που είχαν σε αυτόν τον τομέα και μύησαν τους Έλληνες και Εσθονούς μαθητές σε ένα καινούριο κόσμο, τον κόσμο των υποβρύχιων ρομπότ.

   Τον Μάιο του 2018 πέντε μαθητές της ομάδας ρομποτικής του σχολείου με την συνοδεία τριών καθηγητών ταξίδεψαν στην Εσθονία, την πιο προηγμένη χώρα σε ψηφιακές υπηρεσίες της Ευρώπης, καθώς και τη χώρα με ένα από τα αποδοτικότερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου.

   Τον Οκτώβριο του 2018 ήταν η σειρά του 1ου Γυμνασίου να φιλοξενήσει τους Ισπανούς και τους Εσθονούς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην εταιρεία Prismaστην Αλεξανδρούπολη, μια πρωτοπόρο εταιρεία που ασχολείται με την πληροφορική και έχει αναλάβει την κατασκευή καλωδιώσεων ακόμη και για δορυφόρους! Ακόμη επισκέφτηκαν την πρώτη σχολή ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη, την Eduact, ενώ στην Ξάνθη αντάλλαξαν απόψεις με τους Robospecialists, μια ομάδα η οποία διακρίθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο σε διαγωνισμούς ρομποτικής, και φυσικά επισκέφτηκαν το πανεπιστήμιο της πόλης που διαθέτει εξαιρετικά οργανωμένα εργαστήρια που ενθουσιάσαν τους ξένους επισκέπτες. Οι Ισπανοί και Εσθονοί μαθητές φιλοξενήθηκαν σε ελληνικές οικογένεις, γεύτηκαν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και γνώρισαν τον ελληνικό τρόπο ζωής. Εκτός από τη Θεσ/νίκη, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, το σχολείο οργάνωσε ημερήσιες αποδράσεις στους Φιλίππους, την πόλη της Καβάλας, το οχυρό Νυμφαίας, τη Μαρώνεια και ξενάγησε τους ξένους επισκέπτες στα αξιοθέατα της πόλης μας.

Hομάδα ρομποτικής του σχολείου που ταξίδεψαν στις διεθνικές συναντήσεις απαρτίζονταν από τους εξής μαθητές:Γεωργιτζίκης Γ. , Γρηγορούδης Π., Γυφτόπουλος Φ., Γυφτοπούλου Σ., Κουτσουραδής Μ., Ντίκας Β., Πετρέλης Π., Σεμπελίδης Γ., Στρούμπας Γ., Φωτεινιάς Γ.

 

Στην παιδαγωγική ομάδα συντονισμού του προγράμματος συμμετείχαν οι εξής εκπαιδευτικοί:

Φωτιάδου Γλ., συντονίστρια, καθηγήτρια Πληροφορικής

Θεολόγου Στ., διευθύντρια

Παπαδημητρίου Ζ., υποδιεθύντρια

Μαργαρίτη Ελ.

Ψάλτου Στ.

Πατεροπούλου Ευθ.

     Δημογέροντα Χρ.

 

Όλες οι συναντήσεις προσέφεραν μοναδικές εμπειρίες ζωής στους μαθητές μας, που διεύρυναν τους ορίζοντές τους και γύρισαν με περισσότερες γνώσεις για τη ρομποτική, αλλά και για τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των χωρών που επισκέφτηκαν, γύρισαν διαφορετικοί, πιο πλούσιοι πνευματικά, πιο ανοικτοί προς τους άλλους έχοντας δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τους μαθητές των συνεργαζόμενων χωρών και τις οικογένειές τους.

 

  Επιστολή των μαθητών

 

Κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη το σχολείο μας συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus+ με τίτλο ThroughRoboticsandCollaborationtothesuccessfulCitizensofthe 21stCentury. Θεωρούμε ότι ήμαστε πάρα πολύ τυχεροί που μπορέσαμε να συμμετάσχουμε, και αποκομίσαμε πολλά.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την εμπειρία που είχαμε χωρίς να αναφερθούμε στις γνωριμίες και τις φιλίες που κάναμε. Φιλίες οι οποίες, παρόλο που έχουμε να δούμε τα παιδιά παραπάνω από έναν χρόνο, αντέχουν ακόμα. Ο τρόπος που μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν ήταν μια πολύ θετική έκπληξη για όλους μας, και δεν θα την ξεχάσουμε, όπως εννοείται ότι δεν θα ξεχάσουμε τις μοναδικές φιλίες που δημιουργήσαμε. 

Προχωρώντας, πρέπει να μιλήσουμε για την ανταλλαγή γνώσεων, που ήταν και ο βασικός στόχος του προγράμματος. Οι Ισπανοί και Εσθονοί μαθητές χρησιμοποιούν πολύ διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού αλλά και υλικά για την κατασκευή των ρομπότ τους. Σίγουρα ήταν ενδιαφέρον όταν χωριστήκαμε σε μικτές ομάδες και προσπαθήσαμε να δουλέψουμε και να πειραματιστούμε με πράγματα που ήταν, για εμάς τουλάχιστον, εντελώς καινούργια και με την βοήθεια των παιδιών καταφέραμε να γνωρίσουμε και άλλα είδη ρομποτικής τεχνολογίας και να αποκτήσουμε πολλές νέες δεξιότητες. 

Επίσης, οι εξωσχολικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαμε, όπως οι περίπατοι και οι επισκέψεις σε εκπαιδευτικά κέντρα και μουσεία, ήταν πολύ διασκεδαστικές αλλά και ενδιαφέρουσες, καθώς είχαμε μαζί μας καινούργιους φίλους με τους οποίους ήμασταν και ακόμη είμαστε δεμένοι και γνωρίσαμε τον πολιτισμό άλλων χωρών, και εννοείται ότι οι συμμαθητές μας γνώρισαν αντίστοιχα την ελληνική κουλτούρα.

Τα παιδιά είχαν πάρα πολύ όρεξη και μας βοήθησαν τόσο με την ρομποτική, όπου στην ουσία μας έδειξαν μια νέα γλώσσα (visualino), όσο και με το να μας κάνουν  να αισθανθούμε σαν να είμαστε σπίτι μας, χωρίς να νιώθουμε καθόλου άβολα, στο οποίο συνέβαλαν και οι καθηγητές τους. Παρόλο που δεν μας ήξεραν μας συμπεριφέρθηκαν σαν οικογένεια, και αυτός ίσως είναι και ένας ακόμα σκοπός του προγράμματος.

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αλλιώς, παρά να αναφέρουμε μια φράση των φίλων μας, όταν μάς αποχαιρέτησαν: "you now have a home away from home" (τώρα έχετε και ένα σπίτι μακριά από το σπίτι σας). Αυτή η εμπειρία ήταν για εμάς μία και μοναδική, και δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσουμε.

 

 

Μαθητές:

Παναγιώτης Πετρέλης
Φίλιππος Γυφτόπουλος

Στέλλα Γυφτοπούλου

Ραφαέλα Σεφεριάδη

Πασχάλης Γρηγορούδης

Σωκράτης Ντίκας

Άννα Μαυρίδη

Μάνος Κουτσουραδής

Γιάννης Φωτεινιάς

Πρόγραμμα Erasmus+ μετίτλο

“Through Robotics and Collaboration to the successful people of the 21st Century”

Κομοτηνή, 6.10.2018 - 13.10.2018

img 20181011 201224 hdr-animation-1

 

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου

 

Άφιξη των Ισπανών και Εσθονών μαθητών και καθηγητών αργά το βράδυ.

 

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου

 

Πρωί (09:00) ξενάγηση στο Οχυρό της Νυμφαίας (μετακίνηση με ΙΧ), και έπειτα ξενάγηση στο εκκλησιαστικό Μουσείο της Κομοτηνής και βόλτα - ξενάγηση στην πόλη, μαζί με τους καθηγητές. Η υπόλοιπη μέρα ήταν ελεύθερη. Οι καθηγητές με Ι.Χ και τη συνοδεία ελλήνων καθηγητών μετέβηκαν στο χωριό Μαρώνεια, όπου περιηγήθηκαν και μετά ακολούθησε ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και στο λιμάνι της τον Άγιο Χαράλαμπο. Τέλος είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από το hotelKingMaron.

 

 

 

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου

 

Άφιξη το πρωί (08:20) στο σχολείο και ξενάγηση στο χώρο, και έπειτα δραστηριότητες γνωριμίας. Στις 09.30 επίσκεψη-ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής. 10:00 με 12:30 οι Έλληνες μαθητές παρουσίασαν την δουλειά τους και μίλησαν για τις εμπειρίες τους από συμμετοχές σε διαγωνισμούς και για τον τρόπο εργασίας και τα υλικά που χρησιμοποιούν.

Περισσότερα: erasmus

Παρουσίαση Σχολείου και Ομάδας Ρομποτικής για Εσθονία

Η παρουσίαση του σχολείου μας και της ομάδας Ρομποτικής RoboTrainers από την υπεύθυνη καθηγήτρια Φωτιάδου Γλυκερία, για την 1η Διεθνική συνάντηση των εταίρων του Erasmus+ προγράμματος στο οποίο συμμετέχουμε: "Through robotics and collaboration to the successful people of the 21st century", που θα γίνει στην Εσθονία 2-9/10/2017.

 

Σελίδα 1 από 3

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης του σχολείου αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές και σε περίπτωση που καλείτε και η γραμμή είναι απασχολημένη αυτό δεν ακούγεται σε εσάς. Ακούγεται σαν κανονική κλήση. Οπότε μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά ή να επικοινωνήσετε με email. Επειπλέον σας ενημερώνουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε ανοιχτή ακρόαση λόγω κορονοϊού.

Ευχαριστούμε

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ