Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10
   
   ΩΡΑΡΙΟ
Από 11/3/2020
  09:00-13:00

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ώρες γονέων:

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

Κλικ στην εικόνα

 Σχ. Έτος 2019-2020

 oresg

 

 

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ

Την Παρασκευή 31-01-2020 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε μια εξόρμηση στο άλσος της Νυμφαίας, για να έρθουν σε επαφή με τη φύση οι είκοσι ένας μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή και να ξεφύγουν από το αγχωτικό περιβάλλον της πόλης. Συνοδοί μας ήταν η κυρία Ψάλτου, υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας, αλλά και δύο έμπειρα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής (Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής), ο κύριος Αθανασιάδης Στ. και ο κύριος Αργυρακάκης Αρ., που γνωρίζουν πολύ καλά τη διαδρομή που ακολουθήσαμε.

Ξεκινήσαμε από το σχολείο στις 1:30μμ, λίγο μετά την λήξη των μαθημάτων, με το αστικό και σύντομα φτάσαμε στον χώρο στάθμευσης πριν το μονοπάτι. Εκεί αποβιβαστήκαμε και, ακλουθώντας τους οδηγούς, ξεκινήσαμε την ανάβαση, περνώντας από ένα κατάφυτο, χωμάτινο μονοπάτι, που ήταν ωστόσο «πατημένο» και η πορεία μας σε αυτό ήταν εύκολη. Σύντομα ήμασταν σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο, ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τον γειτονικό οικισμό της Πανδρόσου από τα κενά ανάμεσα στα σκιερά πεύκα, που βρίσκονταν τόσο δεξιά όσο και αριστερά του μονοπατιού. Δεν αργήσαμε να φτάσουμε σε ένα ύψωμα σχετικά επίπεδο και χορταριασμένο, όπου καθίσαμε να ξεκουραστούμε και να φάμε ό,τι είχαμε φέρει από το σπίτι. Μετά από ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα, ξεκινήσαμε την κατάβαση, που ήταν εξίσου διασκεδαστική και ξέγνοιαστη με την ανάβαση και πολύ πιο ξεκούραστη και εύκολη! Ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι, φτάσαμε στο αστικό, επιβιβαστήκαμε, και, αφού βεβαιωθήκαμε ότι δεν έλειπε κανένας, πήραμε πάλι τον δρόμο του γυρισμού.

Το φυσικό περιβάλλον μας μάγεψε! Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενή μας εξόρμηση!

Στρούμπα Δέσποινα-

Παναγιώτα

Β’7

Δενδροφύτευση στη Διώνη

 

Την Κυριακή,1 Δεκεμβρίου 2019, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής πήρε μέρος στη δεντροφύτευση που έγινε στο χωριό Διώνη σε συνεργασία με τη θηροφυλακή, τον σύλλογο Πεζοπορία και τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών. Πρώτα χωριστήκαμε σε ομάδες και αφού προμηθευτήκαμε τα κατάλληλα εργαλεία, φυτέψαμε συνολικά 350 δέντρα και θάμνους. Μετά από αυτή την κουραστική δουλειά, μας κέρασαν από ένα κρύο τσάι και λουκουμάκια. Αργότερα, αφού ξεκουραστήκαμε, ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε τη σπηλιά λίγα μέτρα πιο μακριά. Όταν φτάσαμε εκεί, μπήκαμε στο εσωτερικό της σπηλιάς. Μείναμε έκθαμβοι, όταν αντικρίσαμε κάποιες νυχτερίδες! Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους! Αμέσως μετά καθήσαμε να ξεκουραστούμε σε μία πανέμορφη πεδιάδα που ήταν καταπράσινη και γεμάτη με λουλούδια. Εκεί ο δασοπόνος κ. Δουλακάκης μας έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη βλάστηση της περιοχής. Πριν γυρίσουμε πίσω, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή βόλτα στο κοντινό χωριό Στρύμη. Με την σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας την κ. Ψάλτου και τον κ. Αργυρακάκη Αριστοτέλη απο τον Ε.Ο.Σ που μας συνόδευσαν. Αλλά κυρίως τον δασοπόνο κ. Δουλακάκη που ήταν υπεύθυνος για την διοργάνωση , αλλά και για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Χαριτόπουλο για τα λόγια που μας είπε.

                                                                                       Πιπή Αλεξάνδρα

 

                                                                                                 Β7

 

Άλσος Νυμφαίας

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, οι περιβαλλoντικές ομάδες του σχολείου μας «Διασκεδάζοντας στο βουνό» και «Βουνό και υγεία» με 41 μαθητές πραγματοποιήσαμε την πρώτη απόδραση στο κοντινό άλσος της Νυμφαίας. Η υπεύθυνη των ομάδων μας ήταν η κα Ματίνα Ψάλτου μαζί με τον κ. Σαραντάκο από τον ορειβατικό σύλλογο και την κα Μυλωνοπούλου. Περάσαμε σχετικά ωραία στον περίπατο στο βουνό. Κατά την διάρκεια της ανάβασης στο βουνό συναντήσαμε πολλά είδη φυτών, όπως η σπαραγγιά, το άγριο κυκλάμινο και ανεβαίναμε ανάμεσα από τις βελανιδιές. Επίσης συναντήσαμε μια χελώνα! Όταν φτάσαμε στα ερείπια του βυζαντινού φρουρίου καθήσαμε να ξεκουραστούμε και να φάμε. Κατά την διάρκεια της κατάβασης κατεβαίναμε από το άγνωστο, απ όπου δεν είχε καθόλου μονοπάτι! Κάποια παιδιά άρχισαν να φωνάζουν, επειδή γλιστρούσαν και έπεφταν, αλλά περάσαμε όμορφα χωρίς τραυματισμούς! Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία και πιστεύουμε πως όλοι πέρασαν υπέροχα!

                                                    Βαλαβάνης Γιώργος

                                                                                              Β1

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 18-21/4/19

Φέτος, όπως και προηγούμενες χρονιές, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες του σχολείου μας (του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής) ταξίδεψαν πιο μακριά απ' τον τόπο τους, για την τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή! Αυτή τη χρονιά, από 18 μέχρι 21 Απριλίου, επισκεφθήκαμε τη Δυτική Στερεά Ελλάδα (Φωκίδα, Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία), την Αχαΐα αλλά και την Ανατολική Ήπειρο, με κεντρικούς σταθμούς μας το Καρπενήσι, τους Δελφούς, τη Ναύπακτο, την Πάτρα, το Μεσολόγγι και τα Ιωάννινα, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες μας, τις κυρίες Ψάλτου, Κωτίτσα, Πεχλιβανίδου και Μαργαρίτου!

 

Περισσότερα: Εκδρομή περιβαλλοντικών ομάδων

Σελίδα 1 από 8

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης του σχολείου αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές και σε περίπτωση που καλείτε και η γραμμή είναι απασχολημένη αυτό δεν ακούγεται σε εσάς. Ακούγεται σαν κανονική κλήση. Οπότε μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά ή να επικοινωνήσετε με email. Επειπλέον σας ενημερώνουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε ανοιχτή ακρόαση λόγω κορονοϊού.

Ευχαριστούμε

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ