Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ώρες γονέων:

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

Κλικ στην εικόνα

 Σχ. Έτος 2019-2020

 oresg

 

 

Δενδροφύτευση στη Διώνη

 

Την Κυριακή,1 Δεκεμβρίου 2019, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής πήρε μέρος στη δεντροφύτευση που έγινε στο χωριό Διώνη σε συνεργασία με τη θηροφυλακή, τον σύλλογο Πεζοπορία και τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών. Πρώτα χωριστήκαμε σε ομάδες και αφού προμηθευτήκαμε τα κατάλληλα εργαλεία, φυτέψαμε συνολικά 350 δέντρα και θάμνους. Μετά από αυτή την κουραστική δουλειά, μας κέρασαν από ένα κρύο τσάι και λουκουμάκια. Αργότερα, αφού ξεκουραστήκαμε, ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε τη σπηλιά λίγα μέτρα πιο μακριά. Όταν φτάσαμε εκεί, μπήκαμε στο εσωτερικό της σπηλιάς. Μείναμε έκθαμβοι, όταν αντικρίσαμε κάποιες νυχτερίδες! Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους! Αμέσως μετά καθήσαμε να ξεκουραστούμε σε μία πανέμορφη πεδιάδα που ήταν καταπράσινη και γεμάτη με λουλούδια. Εκεί ο δασοπόνος κ. Δουλακάκης μας έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη βλάστηση της περιοχής. Πριν γυρίσουμε πίσω, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή βόλτα στο κοντινό χωριό Στρύμη. Με την σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας την κ. Ψάλτου και τον κ. Αργυρακάκη Αριστοτέλη απο τον Ε.Ο.Σ που μας συνόδευσαν. Αλλά κυρίως τον δασοπόνο κ. Δουλακάκη που ήταν υπεύθυνος για την διοργάνωση , αλλά και για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Χαριτόπουλο για τα λόγια που μας είπε.

                                                                                       Πιπή Αλεξάνδρα

 

                                                                                                 Β7

 

Άλσος Νυμφαίας

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, οι περιβαλλoντικές ομάδες του σχολείου μας «Διασκεδάζοντας στο βουνό» και «Βουνό και υγεία» με 41 μαθητές πραγματοποιήσαμε την πρώτη απόδραση στο κοντινό άλσος της Νυμφαίας. Η υπεύθυνη των ομάδων μας ήταν η κα Ματίνα Ψάλτου μαζί με τον κ. Σαραντάκο από τον ορειβατικό σύλλογο και την κα Μυλωνοπούλου. Περάσαμε σχετικά ωραία στον περίπατο στο βουνό. Κατά την διάρκεια της ανάβασης στο βουνό συναντήσαμε πολλά είδη φυτών, όπως η σπαραγγιά, το άγριο κυκλάμινο και ανεβαίναμε ανάμεσα από τις βελανιδιές. Επίσης συναντήσαμε μια χελώνα! Όταν φτάσαμε στα ερείπια του βυζαντινού φρουρίου καθήσαμε να ξεκουραστούμε και να φάμε. Κατά την διάρκεια της κατάβασης κατεβαίναμε από το άγνωστο, απ όπου δεν είχε καθόλου μονοπάτι! Κάποια παιδιά άρχισαν να φωνάζουν, επειδή γλιστρούσαν και έπεφταν, αλλά περάσαμε όμορφα χωρίς τραυματισμούς! Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία και πιστεύουμε πως όλοι πέρασαν υπέροχα!

                                                    Βαλαβάνης Γιώργος

                                                                                              Β1

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 18-21/4/19

Φέτος, όπως και προηγούμενες χρονιές, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες του σχολείου μας (του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής) ταξίδεψαν πιο μακριά απ' τον τόπο τους, για την τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή! Αυτή τη χρονιά, από 18 μέχρι 21 Απριλίου, επισκεφθήκαμε τη Δυτική Στερεά Ελλάδα (Φωκίδα, Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία), την Αχαΐα αλλά και την Ανατολική Ήπειρο, με κεντρικούς σταθμούς μας το Καρπενήσι, τους Δελφούς, τη Ναύπακτο, την Πάτρα, το Μεσολόγγι και τα Ιωάννινα, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες μας, τις κυρίες Ψάλτου, Κωτίτσα, Πεχλιβανίδου και Μαργαρίτου!

 

Περισσότερα: Εκδρομή περιβαλλοντικών ομάδων

Δενδροφύτευση από την περιβαλλοντική ομάδα

Στις 17 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε άλλη μια δράση των περιβαλλοντικών ομάδων του 1ου Γυμνάσιου Κομοτηνής, δενδροφύτευση στο δεύτερο χιλιόμετρο Μ. Δουκάτου- Ίσαλου, που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής. Στη δράση συμμετείχαν και μέλη από το Europedirect. Τα μέλη των ομάδων συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του σχολείου στις 10:00 το πρωί και αναχωρήσαμε για το Μεγάλο Δουκάτο. Εκεί συναντήσαμε μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής και ο πρόεδρος κ. Καραφύλλης μαζί με το θηροφύλακα-δασοπόνο κ. Δουλακάκη μας εξήγησαν τη διαδικασία της δενδροφύτευσης και μας χώρισαν σε ομάδες των 5 ατόμων, οι οποίες έπρεπε να φυτέψουμε 5 διαφορετικά είδη δέντρων η καθεμία, όπως αρωματικούς θάμνους, καρποφόρους θάμνους, μικρά καρποφόρα δέντρα, μεγάλα καρποφόρα δέντρα και κυπαρίσσια . Όλη αυτή η διαδικασία είχε ως σκοπό τη βελτίωση του βιότοπου της άγριας ζωής με την αύξηση των θέσεων φωλεοποίησης και κάλυψης και με την αύξηση της διαθέσιμης τροφής που μελλοντικά θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη των φυτωρίων. Επίσης άλλοι δύο σκοποί είναι η αισθητική αναβάθμιση του τοπίου και η αξιοποίηση της έκτασης της αποκατεστημένης χωματερής του Μεγάλου Δουκάτου. Η δενδροφύτευση διήρκησε δυόμιση ώρες και στη συνέχεια ο σύλλογος μας μοίρασε διάφορα είδη φυτών για το σπίτι μας. Γενικά η δράση αυτή γέμισε χαρά και ικανοποίηση. Ήταν μια φανταστική εμπειρία που θέλουμε να ξαναζήσουμε . Γι αυτό αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας μας την κυρία Ψάλτου ,η οποία συνεχώς αφιερώνει τον ελεύθερό της χρόνο για να περάσουν οι μαθητές της καλά, διοργανώνοντας εκδρομές στο βουνό.

 

Νίκος Δαλακούρας Γ2

και

Πασχάλης ΓρηγορούδηςΓ2

 

Σελίδα 1 από 8

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ενημερωθείτε για την λειτουργία του σχολείου μας διαβάζοντας τις απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ