Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ

8:15-9:00
9:05-9:50
10:00-10:45
10:55-11:40
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10
   
   ΩΡΑΡΙΟ
Από 11/3/2020
  09:00-13:00

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ώρες γονέων:

ενημερωθείτε για τις ώρες γονέων που έχουν ορίσει οι καθηγητές του σχολείου μας και προγραμματίστε τις συναντήσεις σας μαζί τους.

Κλικ στην εικόνα

 Σχ. Έτος 2019-2020

 oresg

 

 

Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας

Εργασία και χαρά

 

Σχολικός Εκφοβισμός

 

 

 

 

Δράση του σχολείου μας για την
Παγκόσμια ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού

Η ομάδα Αγωγής Υγείας του Σχολείου μας αξιοποιώντας το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων της στα πλαίσια της διεξαγωγής του σχολικού μας προγράμματος με θέμα «Τίποτα από μένα δε φαίνεται (;) -Ένα ταξίδι από τον «εαυτό» στο «πρόσωπο» και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αραμπατζή Δώρα, θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα για την 6η Μαρτίου,  Πανελλήνια αλλά και Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας.

Η ημέρα ξεκίνησε για όλους  με την ανάγνωση αποσπάσματος  από το βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» με τον τίτλο «Μοναξιά»  από το προσωπικό του σχολείου που αφιέρωσε χρόνο μέσα σε κάθε τάξη γι αυτό δίνοντας μια άλλη διάσταση στην ευρύτερη παιδαγωγική αξία της καθημερινής διδακτικής διαδικασίας και συνύπαρξης στο χώρο του σχολείου.

Αφίσες με συνθήματα συγκινητικού δυναμισμού υπέρ της αποδοχής και της αναγνώρισης, της ομαδικότητας, της αλληλοκατανόησης, της κοινωνικής συνοχής, κατά του αποκλεισμού και της απομόνωσης, του εκφοβισμού και κάθε μορφής βίας αναρτήθηκαν από τα μέλη της ομάδας, που παράλληλα διοργάνωσαν έκθεση με...τα «Κουτιά του θυμού» τους (εμπνευσμένα από το βιβλίο του Κώστα Χαραλά (κείμενο) και της Ντανιέλας Σταματιάδη (εικονογράφηση) "Το κουτί του θυμού") και βιβλία-λογοτεχνικές επιλογές που πλαισιώνουν δραστηριότητες της ομάδας και προτάθηκαν, διαβάστηκαν ή παρουσιάστηκαν σκιτσογραφικά από τα παιδιά .

Η έκθεση-εκδήλωση συνοδεύτηκε από κείμενα των παιδιών που αφορούσαν στα έντονα συναισθήματα του θυμού και της θλίψης αλλά και αυτά της χαράς ή του ενθουσιασμού. Επιχειρήθηκαν επίσης αλληγορικές αναφορές στα «τείχη» που δυσχεραίνουν τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από κατασκευαστικό υλικό αλλά και στίχους περισσότερο η λιγότερο γνωστών τραγουδιών που περιγράφουν με ιδιαίτερο τρόπο τα έντονα εκείνα συναισθήματα που ξυπνούν στον καθένα μας την ανάγκη του ουσιαστικού διαλόγου με το συνάνθρωπο, αυτόν τον υπέροχο «άλλο».

Σας αφιερώνουμε το ένα από αυτά, καθώς επίσης και το κείμενο με το οποίο ξεκινήσαμε τη σημερινή μας μέρα στο σχολείο:

Ένα μεγάλο «Μπράβο!» σε όλα τα παιδιά!
Κι ένα μεγάλο «Ευχαριστώ!» από την ομάδα και την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος σε όλους τους μαθητές, το προσωπικό και τη Διεύθυνση του σχολείου για την ενθάρρυνση, τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κύριο Καραγιάννη και την κυρία Μαργαρίτη για την έμπρακτη γνωσιακή και ηθική υποστήριξη!

unbenannt 1 unbenannt 2
unbenannt 3 unbenannt 4
unbenannt 5 unbenannt 6
unbenannt 9 unbenannt 10
unbenannt 15 unbenannt 16

 


Η βιβλιογραφία που μας συνόδευσε καθώς και σχετικοί σύδεσμοι:

  1. "Μου έκλεψαν το όνομά μου" ("Nombres Robados") Jose Antonio Tassies, εκδόσεις Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου
  2. "Το Κουτί του Θυμού" του Κώστα Χαραλά σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη, εκδόσεις "Μεταίχμιο"
  3. "Η Αλφαβήτα της Εφηβείας" της Μάγιας Δεληβοριά, εκδόσεις "Κέδρος"
  4. "Το κομμάτι που λείπει συναντά το Μεγάλο Ο" του Shel Silverstein, εκδόσεις "Δωρικός" για το οποίο παραπέμπουμε επίσης στο σύνδεσμο: http://youtu.be/_gprGCEZWns ( εδώ ρίξτε μια ματία και στο "About", αξίζει τον κόπο...)
  5. "The Lost Thing"  του αυστραλού συγγραφέα Shaun Tan για το οποίο παραπέμπουμε επίσης στο σύνδεσμο: http://youtu.be/T48d1STzdnM
  6. "Blumkas Tagebuch" - Vom Leben in Janusz Korczaks Waisenhaus ("Το ημερολόγιο της Μπλούμκα"-για τη ζωή στο ορφανοτροφείο του Janusz Korczak)  της  Iwona Chmielewska, εκδόσεις Gimpel το οποίο προσπαθήσαμε να μεταφράσουμε στα Ελληνικά
  7. "Mauern" ("Τείχη") - συλλογικό έργο, orecchio acerbo και Goethe Institut Italien από την ομώνυμη έκθεση της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου ("Internationale Jugendbibliothek M?nchen)
  8. "Μίλα, μη φοβάσαι" Ελένης Δικαίου, Βαγγέλη Ηλιόπουλου, Τζαίμης Τασάκου εκδόσεις Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου
  9. Πατερικά κείμενα για το θυμό από το βιβλίο "Μικρή Φιλοκαλία της Καρδιάς"
  10. "Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, εκδόσεις Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης του σχολείου αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές και σε περίπτωση που καλείτε και η γραμμή είναι απασχολημένη αυτό δεν ακούγεται σε εσάς. Ακούγεται σαν κανονική κλήση. Οπότε μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά ή να επικοινωνήσετε με email. Επειπλέον σας ενημερώνουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε ανοιχτή ακρόαση λόγω κορονοϊού.

Ευχαριστούμε

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου:
https://www.facebook.com/1gymkomotparents

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ-95.8 FM

Η Ραδιοφωνική μας Ομάδα
στους 95.8 FM

Ακούστε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα στους 95.8 στα FM.

soccer

Αθλητική Εκπομπή.
Κάθε Παρασκευή 20:00-21:00

radio Κοντά στους Νέους.
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:00

Νεανική Επιχειρηματικότητα

        
Εκπαιδευτικά προγράμματα 
νεανικής επιχειρηματικότητας 
στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logoypepth

logosch

logodigitalschool

logoe-yliko2

BLOG ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ομάδα Ρομποτικής

logoroboΕνημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και παρακολουθήστε την εργασία των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.

Blog:
http://1gymkomotrobotics.wordpress.com/ 

Σελίδα Facebook:
https://www.facebook.com/robotrainers

 

  

gymbanner

 oldnetΟ παλιός δικτυακός μας τόπος ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΗ