21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η 21η Μαρτίου, η πρώτη μέρα της Άνοιξης, όπου το φως κερδίζει το σκοτάδι και η αισιοδοξία αφήνει πίσω της το πένθος, είναι η Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης. Η ιστορία… Διαβάστε περισσότερα »

Σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου

Στις 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΔΠΘ η σχολική γιορτή του σχολείου μας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων κ…. Διαβάστε περισσότερα »

Πείραμα Ερατοσθένη

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ημέρα της εαρινής ισημερίας, πραγματοποιήσαμε τη δράση ” Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης” στην αυλή του σχολείου μας. Οι… Διαβάστε περισσότερα »

Γυναικείες Φωνές στη Λογοτεχνία. Από τη Μυρτιώτισσα ως τη Μάγια Αγγέλου.

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2024 στη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Λήψη αρχείου

Πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, περιστατικά βίας εναντίον μαθητών ή και εκπαιδευτικών, αλλά και γενικότερα τα περιστατικά βίας εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, συνεχώς αυξάνονται. Η ανάγκη να αντισταθούμε σε τέτοιες… Διαβάστε περισσότερα »

Μια μαγευτική εκδρομή στο δάσος της Νυμφαίας

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας με υπεύθυνες την κα Ψάλτου, την κα Τριανταφυλλίδου και οδηγό διαδρομής τον κ. Σαραντάκο έκανε -δίχως απρόοπτα αυτή τη… Διαβάστε περισσότερα »

Συγχαρητήρια!!!

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια του σχολείου μας Τάκου Ευγενία της Γ τάξης για την επιτυχία της στον 84ο μαθηματικό διαγωνισμό “Ευκλείδης” και την πρόκρισή της στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης”…. Διαβάστε περισσότερα »

Διαχείριση ενδοσχολικών σχέσεων

Σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2024 στο 1ο Γυμνάσιο πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από την ΕΔΥ του σχολείου με θέμα : “Διαχείριση ενδοσχολικών σχέσεων” Ορισμένες αρνητικές συμπεριφορές και πρακτικές, σε συνδυασμό με… Διαβάστε περισσότερα »